Bohaté novinky: Chuck Billy (TESTAMENT) mal pozitívny test na COVID-19, Ville Valo je späť

Koronavírus v radoch TESTAMENT. Ville Valo je späť so sólovým projektom. DEEP PURPLE, PARADISE LOST a ME AND THAT MAN zverejnili nové skladby. KORN a HEAVEN SHALL BURN s novými klipmi. TRIPTYKON ponúkajú trailer k novému živáku. Niklas Sundin odchádza z DARK TRANQUILLITY. Novinky aj od FIREWIND, ABORTION a MADMONG.

Chuck Billy z TESTAMENT

Nepríjemná správa prišla z tábora TESTAMENT. Spevák Chuck Billy mal pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus. Podľa informácií z tábora skupiny sa spevák cítil dobre ako sa vrátil domov z európskeho turné TESTAMENT, EXODUS a DEATH ANGEL. 57-ročný Billy neuviedol ako sa nakazil, tvrdí, že od príchodu domov bol v karanténe. „Po minulotýždňovom návrate z Európy sme sa všetci cítili dobre. Ale spoločne s lekármi sme sa rozhodli, že nás otestujú na ochorenie COVID-19. Pozitívne testy mal Chuck Billy s manželkou, aj niektorí členovia nášho crew,“ informovala kapela.

Ville Valo sa po rozpade kapely HIM vracia so sólovým projektom nazvaným jednoducho VV. Prvým počinom je trojskladbové EP „Gothica Fennica Vol.1“. Piesne „Salute the Sanguine“, „Run Away from the Sun“ a „Saturnine Saturnalia“ nájdete nižšie.

Kapela KORN nahrala nový videoklip k piesni „Can You Hear Me“ z aktuálnej štúdiovky „The Nothing“.

Gothic metalisti PARADISE LOST vypustili do sveta novú skladbu „Fall From Grace“ z albumu „Obsidian“. Ten má dátum vydania stanovený na 15. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Bluesový projekt ME AND THAT MAN sa hlási o pozornosť s novým singlom „Confession“ s hosťujúcim Niklasom Kvarforthom (SHINING). Skladba pochádza z chystanej dosky „New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1“, ktorá vyjde 27. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Legendy DEEP PURPLE prichádzajú so skladbou „Throw My Bones“ podporenou aj videoklipom ako s prvou ukážkou z nového albumu „Whoosh!“. V poradí už dvadsiata prvá štúdiovka im vyjde 12. júna u vydavateľstva earMUSIC.

Nemci HEAVEN SHALL BURN natočili nový videoklip k songu „Übermacht“ z pred pár dňami vydanej nahrávky „Of Truth and Sacrifice“.

Švajčiarski vyznávači temnoty TRIPTYKON zverejnili trailer k avizovanému živáku „Requiem (Live at Roadburn 2019)“. Ten uzrie svetlo sveta 15. mája vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Niklas Sundin, gitarista a zakladajúci člen DARK TRANQUILLITY odchádza z kapely. Sundin sa od roku 2016 venoval len štúdiovej práci a kvôli rodine stopol koncertovanie. Teraz oznámil, že z kapely odchádza definitívne, avšak naďalej sa bude podieľať na vizuálnej stránke DARK TRANQUILLITY. Momentálne pracuje na obale pre nasledujúci album.

Grécka formácia FIREWIND oznámila, že 15. mája jej u vydavateľstva AFM Records vyjde v poradí deviaty štúdiový album s názvom „Firewind“. Pod správou nájdete prvú ochutnávku v podobe skladby „Rising Fire“.

Domáci grindcoristi ABORTION nahrávajú vo svojom Vomitor Sound štúdiu nový album s názvom „Infected“. Spomínaná novinka by mala vyjsť v lete u českého vydavateľstva Bizarre Leprous Production.

Nový prírastok na českej metalovej scéne, kapela MADMONG zverejnil prvý dvojskladbový digitálny singel s názvom „Pohřebiště času“. Na nižšie priloženom linku si ho môžete vypočuť.