NO CONTROL sa pýšia debutom, vychádza na špeciálnom USB kľúči

Kapela Jimiho Cimbalu vydáva v týchto dňoch svoju albumovú prvotinu na netradičnom nosiči.

NO CONTROL

„To svet nevidel“ je názov debutového albumu kapely NO CONTROL, ktorá je právom označovaná za horúce želiezko v ohni slovenského metalu.

Zaujímavosťou je, že tesne pred vydaním prišlo v kapele k zmene na poste speváka. Chalani sa rozhodli album ešte nevydať a po dohode s vydavateľom ho celý prespievať s novým spevákom Elom Schronkom, ktorý sa skladby naučil a naspieval v rekordnom čase. A nielen to! Pri nahrávaní vzniklo aj niekoľko nových skladieb a úvodný singel k tomuto albumu, skladba „Niekto iný“ je práve jednou z nich.

To však nie je jedinou zaujímavosťou tohto albumu. NO CONTROL nezvolili vydanie na CD nosiči, ale na špeciálne vyrobenom USB kľúči v krásnom balení. Ako sami hovoria, nových vecí sa neboja ani v tomto smere.

Špeciálny USB kľúč NO CONTROL

Okrem hudby a textov je obsahom kľúča aj 5 videoklipov. Mnohé skladby z albumu sú už fanúšikom dobre známe nielen z koncertov, ale aj zo sociálnych sietí či rádiového éteru. Na albume sa v dvoch skladbách objavil hlas Igora Belaja (ex-THE PARANOID).

Medzi textármi však nájdete aj mená, ako Michal Žitňanský (ZOČI-VOČI) či Vlado Krausz alebo Miro Jurika. Album sa nahrával v štúdiách Randal Factory pod producentským dohľadom Jimiho Cimbalu.

Artwork albumu „To svet nevidel“

Vzhľadom k aktuálnej situácii v súvislosti s opatreniami voči ochoreniu COVID-19 sa NO CONTROL rozhodli priblížiť svojim fanúšikom aj prostredníctvom hudobných streamov, a to aj napriek pôvodnému zámeru zverejnili touto formou album už teraz.

V najbližších dňoch NO CONTROL avizovali aj zverejnenie albumu na sociálnych sieťach. Trinásť skladieb spievaných v slovenčine by určite nemalo ujsť pozornosti žiadneho fanúšika nabrúsených gitár, úderných bicích a chytľavých refrénov.

Tlačová správa – Randal Agency