Legendárny Wacken Open Air sa neuskutoční

Rušenie masových akcií sa už dotýka aj najväčších metalových festivalov.

Záber na areál Wackenu pod hlavnými pódiami počas koncertu MOTÖRHEAD v roku 2014. Foto: Sachrikus

Nova Rock v Rakúsku, Hellfest vo Francúzsku, ale i domáci Gothoom. Všetky tieto festivaly museli byť zrušené kvôli šíriacej sa pandémii novým koronavírusom, ktorý spôsobuje nebezpečné ochorenie COVID-19.

K týmto veľkým menám sa pridal aj legendárny Wacken Open Air, ktorý bol už dlho vypredaný a mali na ňom vystúpiť kapely ako JUDAS PRIEST, SLIPKNOT, AMON AMARTH, HYPOCRISY, MERCYFUL FATE, SODOM a mnoho ďalších.

Urýchľovačom zrušenia aktuálneho 31. ročníka bolo nariadenie nemeckej vlády, že do 31. augusta 2020 sú zakázané akékoľvek masové zhromaždenia.

„Nemecká vláda včera rozhodla, že kvôli pandémii koronavírusu nepovoľouje do 31. augusta 2020 žiadne masové zhromažďovania. Za 30 rokov našej existencie čelíme nezvyklej situácii. S ťažkým srdcom musíme oznámiť, že Wacken Open Ait sa tento rok neuskutoční. Celý náš tím intenzívne pracoval na festivale a o to viac je to pre nás trpké sklamanie, že nemôžeme spolu osláviť ďalší Wacken Open Air.

Napriek tomu podporujeme rozhodnutie nemeckej vlády v tejto zložitej situácii, ktorá zachvátila celý svet. Vaše zdravie a bezpečnosť boli vždy a vždy budú našou prioritou. My ako promotéri sme preto povinní prevziať ešte väčšiu zodpovednosť a riadiť sa pokynmi odborníkov.

Pokiaľ ide o Wacken Open Air 2021 a možností vašich už zakúpených lístkov, oslovíme vás čo najskôr, ale žiadame vás o trochu trpezlivosti. Ďakujeme za vašu dôveru v časoch, ktoré sú pre nás všetkých jedinečné. Ostaňte zdraví – In metal we trust,“ napísali organizátori na svojom facebooku.

Plagát k zrušenému 31. ročníku Wackenu