Z kapely NERVOSA odišli speváčka a bubeníčka. Novinky hlásia aj EVANESCENCE či PARADISE LOST

Zemetrasenie v kapele NERVOSA PARADISE LOST, MINISTRY, EVANESCENCE a CARACH ANGREN zverejnili nové skladby. KATATONIA, ALTER BRIDGE a ALESTORM s novými videoklipmi.

Fernanda Lira počas vystúpenia NERVOSA na Gothoome 2019. Foto: Alena Červeňanská

Zo ženskej thrash metalovej kapely NERVOSA odišli vokalistka/basgitaristka Fernanda Lira a bubeníčka Luana Dametto. Vo svojich príspevkoch na sociálnych sieťach uviedli, že ide o osobné záležitosti a obe budú pokračovať vo svojich nových projektoch. Zostávajúca gitaristka a zakladateľka skupiny Prika Amaral bude pokračovať s kapelou aj ďalej. „NERVOSA nikdy nezomrie! Napriek všetkým fámam NERVOSA bude pokračovať! Fernanda a Luana už nie sú súčasťou NERVOSA, rozhodli sa kapelu opustiť. Bolo na to viacero dôvodov a každý z nás má svoje vlastné, ale posledné dva roky už NERVOSA nebola takou ako predtým a my sme sa všetky snažili udržať kapelu nažive, každá z nás, bez výnimiek. Chceme našim fanúšikom dať vždy to najlepšie a to už jednoducho nebolo v tejto zostave možné!,“ informovala. Prinášame vám aj úryvok z vyhlásenia vokalistky Fernandy: „Všetko má svoj začiatok a koniec, aj samotný život začína a končí, je to prirodzený kolobeh vecí. Niektoré z takýchto koncov sú veľmi náročné a toto je určite z tých najťažších v mojom živote – je to najťažšie rozhodnutie môjho života. Myslela som si, že budem v tejto kapele navždy. Bola mojou vášňou, ale rozhodla som sa, že dnes sa moja cesta ako členky NERVOSA končí. Všetko je v poriadku a vždy sa rada pozriem na svoje tetovanie, ktoré je navždy na mojej pästi (s naším logom), a budem hľadieť do minulosti s veľkou hrdosťou na to, čo som vytvorila a bola súčasťou a predovšetkým veľmi šťastná, že som sa svojim umením dotkla každého jedného z vašich sŕdc.“

Kapela EVANESCENCE zverejnila nový singel „Wasted on You“ z chystanej nahrávky „The Bitter Truth“. Tá vyjde tento rok prostredníctvom vydavateľstva BMG. Singel podporila aj videoklipom, ktorý vznikol tak, že jednotliví členovia sa nahrávali svojimi Iphonmi počas súčasnej izolácie.

Britskí gotici PARADISE LOST vypustili do sveta lyric video k novej skladbe „Ghosts“ z albumu „Obsidian“. Novinka má dátum vydania stanovený na 15. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Táto skladba je poklonou pre gothic rockovú hudbu, ktorá bola všadeprítomná, keď sme boli tínedžeri. Dokonca aj ako pre mladých fanúšikov death metalu je táto stará muzika osemdesiatych rokov soundtrackom našich ranných životov. Textovo je o prenasledovaní minulosťou a o plytkej viere v niečo, v čo dúfate, že zničí démonov,“ vyjadril sa v tlačovej správe vokalista Nick Holmes.

Industrial metalová formácia MINISTRY zverejnila nový song „Alert Level“ zo zatiaľ nepomenovanej radovky, ktorá vyjde u vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Skladbu sme dokončili v januári a ešte pred karanténou počas skúšok k turné, to znelo skvele. Pôvodným plánom bolo dokončiť nový album pred júlovým turné „Industrial Strength“ a mať tak vydanie do amerických volieb. No vzhľadom na okolnosti a tým ako je pieseň „Alert Level“ dôležitá pre tieto bizarné časy, sme sa ju rozhodli vydať. A keďže skladba obsahuje otázku „Do akej miery ste znepokojení“?, mám záujem zistiť, ako budú ľudia odpovedať,“ uvádza Al Jourgensen v tlačovej správe.

Horror metalová formácia CARACH ANGREN má vonku novú skladbu „Der Vampir von Nürnberg“ z albumu „Franckensteina Strataemontanus“. Ten vychádza 26. júna prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Švédi KATATONIA sa hlásia o slovo s animovaným klipom k piesni „The Winter of Our Passing“ z čerstvej štúdiovky „City Burials“.

Kapela ALTER BRIDGE zverejnila nový videoklip k piesni „You Will Be Remembered“ z albumu „The Last Hero“ z roku 2016. Klip slúži ako pocta pre pracovníkov v prvej línii v boji proti koronavírusu. Nájdete ho na TOMTO ODKAZE.

Škótski piráti ALESTORM natočili nový obrazový materiál k songu „Tortuga“ z chystaného albumu „Curse of the Crystal Coconut“. Ten vyjde 29. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.