METALLICA v izolácii na akustický spôsob. Novinky aj od MERCYFUL FATE či MARILYN MANSON

Členovia METALLICY nahrali v izolácii akustickú verziu skladby „Blackened“. MERCYFUL FATE pracujú na nových skladbách. MARILYN MANSON dokončil nový album. DEEP PURPLE a FIREWIND s novými klipmi. Bohatý novinkový blok dopĺňajú správy z táborov OBSCURA, SUICIDE SILENCE, JASTA, KILLSWITCH ENGAGE, ONSLAUGHT, INFER a DEFEATED SANITY.

METALLICA. Zdroj: Ultiame Classic Rock

Členovia METALLICY, izolovaní vo svojich domovoch, nahrali na diaľku akustickú verziu skladby „Blackened“ z albumu „…And Justice for All“. Lars Ulrich sa taktiež minulý týždeň vyjadril, že je šanca na napísanie a nahratie nového albumu počas trvania karantény. „Možno o mesiac alebo dva existuje šanca, že všetci štyria budeme v našom štúdiu. U kreatívnych ľudí sa môžete spoľahnúť na to, že nevydržia dlho len tak sedieť a bavíme sa o tom, ako byť opäť kapelou. Či vznikne nový album počas karantény? Nemôžem na to odpovedať lebo neviem, ako dlho bude karanténa trvať. Ale ak tu budem ja a zvyšok sveta sedieť šesť mesiacov alebo rok odteraz, tak je tu veľmi dobrá šanca,“ prezradil vo video rozhovore pre stránku Salesforce.

Gitarista Hank Shermann z kapely MERCYFUL FATE prezradil, že pracuje na nových skladbách. „Asi jeden a pol roka som pracoval na novom materiáli pre MERCYFUL FATE. Šesť alebo sedem skladieb je pripravených. Ja s bubeníkom Bjarne T. Holmom sme v Dánsku a tak pracujeme spolu v skúšobni. King Diamond žije v Texase, druhý gitarista Mike Wead v Štokholme a nový basgitarista Joey Vera v Los Angeles, takže všetko si to posielame cez Dropbox alebo emaily,“ povedal pre austrálsky Heavy Magazine. Kapela minulý august oznámila, že v roku 2020 sa vráti na koncertné pódiá, avšak kvôli aktuálnej situácii bolo mnoho koncertov zrušených alebo preložených. Posledný album „9“ vydali v roku 1999.

MARILYN MANSON dokončil nový a zatiaľ nepomenovaný album. Prezradil to jeho spolupracovník Shooter Jennings. Zatiaľ posledná radovka „Heaven Upside Down“ mu vyšla v roku 2017.

Veteráni DEEP PURPLE majú nový videoklip k piesni „Man Alive“ z chystanej nahrávky „Whoosh!“. Tá vyjde 7. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Gréci FIREWIND natočili klip k novej skladbe „Welcome to the Empire“ z albumu „Firewind“, ktorý vyjde 15. mája u vydavateľstva AFM Records.

Do death metalovej kapely OBSCURA sa vrátil basgitarista Jeroen Paul Thesseling. „Je naozaj skvelé byť späť, znovu sa zapájať do procesu písania nového albumu a pripravovať sa na intenzívne turné. V krátkom čase oznámime novú zostavu kapely,“ vyjadril sa na facebookovom profile kapely. Kvôli nezhodám v hudobnom smerovaní odišli z OBSCURA pred dvoma týždňami všetci členovia okrem Steffena Kummerera.

Kapela DEF LEPPARD zverejnila ukážku z chystaného DVD/Blu-ray „London to Vegas“ v podobe piesne „Paper Sun“. Živák vyjde 29. mája prostredníctvom vydavateľstva Eagle Rock Entertainment a ponúkne vystúpenia z londýnskej O2 arény a záznam koncertu zo Zappos Theater v Las Vegas.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili novú skladbu „Overlord“, ktorá vznikla počas nahrávacej session k aktuálnemu albumu „Become the Hunter“.

Jamey Jasta so svojím sólo projektom JASTA zverejnil nové lyric video k songu „Return from War“ s hosťujúcim Maxom Cavalerom. Skladba pochádza z albumu „The Lost Chapters – Volume 2“ vydaného v decembri minulého roka.

Americká formácia KILLSWITCH ENGAGE vydala v digitálnej forme nové EP „Atonement II B-Sides for Charity“. EP obsahuje šesť nepoužitých skladieb z nahrávania minuloročného albumu „Atonement“. Sto percent výťažku z neho venujú nadácii na boj s koronavírusom pod hlavičkou Center for Disaster Philanthropy.

Z thrash metalovej kapely ONSLAUGHT odišiel vokalista Sy Keeler. „Vzhľadom na povahu moderného hudobného priemyslu nie sú niektoré veci rok čo rok udržateľné a Sy sa teraz vydal na cestu inej kariéry na plný úväzok. Nanešťastie nič netrvá večne a pre nás ako kapelu to, čo nás nezabije, nás posilní,“ píše sa vo vyhlásení kapely. ONSLAUGHT v súčasnosti dokončujú práce na novom albume.

Košickí death/black metalisti INFER prezradili, že ich nový album „Aeons of Deathless Blight“ vyjde 20. júna prostredníctvom vydavateľstva Nigredo Records. Pod správou nájdete aj artwork.

INFER – Aeons of Deathless Blight

Brutal death metalistom DEFEATED SANITY vyjde 24. júla u vydavateľstva Willowtip Records nová doska „The Sanguinary Impetus“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe songu „Propelled Into Sacrilege“.