ORPHANED LAND oslavujú 30. výročie: Izraelský fenomén vystúpi na Slovensku aj v Čechách

Na Slovensko sa vracia jedna z najrevolučnejších kapiel v histórii – priekopníci orientálneho metalu – izraelský fenomén ORPHANED LAND. Na ich vystúpenie sa môžu tešiť aj českí fanúšikovia.

OPRHANED LAND (Isr) – experimental oriental metal
plus special guests

Pondelok 28.3.2022, Praha – Storm Club
Utorok 29.3.2022, Bratislava – Randal Club

ORPHANED LAND

Kapela ORPHANED LAND musela odložiť svoje turné, na ktorom chce spolu s fanúšikmi osláviť 30 rokov orientálneho metalu, a hlavne 30. výročie svojho založenia. Pre fanúšikov si pripraví pri tejto príležitosti šou s jedinečným setlistom. My sa môžeme tešiť, že toto divadlo si užijú aj fanúšikovia na Slovensku a v Čechách.

ORPHANED LAND vydali doposiaľ 8 albumov, 2 live DVD a odohrali veľké množstvo koncertov po celom svete. Do povedomia fanúšikov sa dostali až vydaním prelomového albumu „Mabool“ z roku 2004, s ktorým dosiahli celosvetový úspech. Ich posledný album „Unsung Prophets & Dead Messiahs” z roku 2018 zaznamenal opäť veľký úspech a potvrdil kapele jej stabilné postavenie na svetovej hudobnej scéne.

Izraelčania sa tešia obrovskej popularite v arabských a moslimských krajinách, nakoľko sa snažia šíriť posolstvo mieru na blízkom východe a vo svete všeobecne, spájať ľudí bez rozdielu rasy, stierajú hranice medzi náboženstvami. Ich odkaz pre všetkých je jasný: „Ľudia by mali byť súdení podľa toho aké majú srdce a podľa vnútornej úprimnosti, a nie podľa ich náboženského presvedčenia.“

V marci by napokon mala Bratislava a Praha vďaka ORPHANED LAND zažiť opäť hudobný multikultúrny večer, plný skvelej orientálnej, arabskej a blízkovýchodnej hudby v kombinácii s výbornou metalovou hudbou. Nepôjde len o úžasný hudobný zážitok, ale aj o duchovný rozmer, nakoľko táto legenda, zvlášť jej líder, charizmatický Kobi Farhi, šíria na ich koncertoch posolstvo mieru vo svete. Ich koncerty sú vždy nezabudnuteľným kultúrnym a duchovným zážitkom.

Spolu s ORPHANED LAND sa fanúšikom predstavia Švédi LOCH VOSTOK a českí power metalisti SYMPHONITY.

Plagát ku koncertom v Prahe a Bratislave

Tlačová správa