FORGOTTEN TOMB – Nihilistic Estrangement

Taliani FORGOTTEN TOMB vydávajú už desiaty štúdiový album, ktorý dostal názov „Nihilistic Estrangement“.

Albumová novinka je vo svojej samotnej podstate black ‚n‘ roll pretkaný silnou atmosférou doom metalu. Ťahajúce sa gitarové riffy sú akoby neutíchajúce tiene. Priznávam, je to prvý album, ktorý od tejto kapely počúvam. Preto sa dá povedať, že som nepoškvrnený a panenský čistý voči tvorbe tejto kapely. Taliansko je vraj silne veriacou krajinou. Ktovie, do akého kostola chodia členovia FORGOTTEN TOMB…

FORGOTTEN TOMB – Nihilistic Estrangement

Hneď v úvode nás prekvapí silná paľba 8 a pol minútového songu „Active Shooter“, ktorý sa mi jemne ponáša na ABBATH alebo ranný IMMORTAL. V pozadí počujem skutočne chladné škandinávske vetry a ľady. Oveľa viac ako teplo Pyrenejského polostrova. Rázny black ‚n‘ roll alebo ak chcete gothic/black/doom metal, v ktorého refréne je dokonca priznaná aj melodická linka. I keď je tento song dlhý, nie je vyplnený nepotrebnými zvukmi. Je hutný a silný.

„Iris‘ House Pt. I“ sa rozbieha pomaly. Postupne však naberá zase ten poctivý závan black ‚n‘ roll, na ktorom je postavený celý album. FORGOTTEN TOMB pre nás na svojej novinke pripravili 6 silných skladieb, ktorých základným kameňom je black metal. V skladbe „Iris´s house, Pt. II.“ pokračujeme v nastolenom trende. Nahrávka pôsobí ako celok v danom žánri veľmi dobre. „Distrust“ znie ako black metalový bočný projekt kapiel MOTÖRHEAD. Vlastne áno, práve mi to prišlo. Novinka FORGOTTEN TOMB znie naozaj ako mix rocku a black metalu. Ak by som to mal vložiť do tabuľky tak z rovnice by mi vyšiel mix Lemmyho bandy a SATYRICON.

FORGOTTEN TOMB

„Nihilistic Estrangement“ je postavený na špinavom black metale. Korene by som položil až niekde k VENOM. Okorenil by som ich štipkou CELTIC FROST a pridal DARKTHRONE. Bláznivé metalové divadlo, ktoré by som ja osobne určite netipoval do Talianska, ale skôr niekde na sever. To je ale dobre. Je dobré, že kvalitná metalová hudba nepozná hraníc.

Album trvá 40 minút a uzatvára nám ho pieseň „Nihilistic Estrangement“. Svojím spôsobom celkom zvrátené poprepletanie nástrojov, ktoré zvláštne spomalia a valivým spôsobom dopadajú na chorobný rev. Paradoxne to má aj melódiu. Pristihujem sa pri tom, ako ma to dokonca baví.

Poprosím špagety Bolognese a FORGOTTEN TOMB. Celkom dobre som sa najedol. Poctivý black´n roll ušitý z nití zvláštnych farieb. Pekelná jazda naprieč celým Talianskom. Musím povedať, že táto novinka je pre mňa veľmi svetlým momentom a celkom príjemným prekvapením. Moje black metalové srdce celkom špinavo zatlieskalo.

Cítim z tohto zárezu skutočnú úprimnosť a lásku k hudbe. Taliani pre nás pripravili na svojej desiatej štúdiovke veľmi svieži materiál, pri ktorom sa nemám čas nudiť.

Hodnotenie autora: 7 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na chod nášho webu.

Žáner: gothic/black/doom metal
Krajina pôvodu: Taliansko
Vydavateľstvo: Agonia Records
Dátum vydania: 08.05.2020
Web: https://officialforgottentomb.bandcamp.com/
Zostava:
Ferdinando „Herr Morbid“ Marchisio – basgitara, gitara, spev
Alessandro „Algol“ Comerio – basgitara
Kyoo Nam „Asher“ Rossi – bicie
Tracklist:
Active Shooter (08:32)
Iris‘ House Pt. I (05:21)
Iris‘ House Pt. II (06:14)
DistrictВі (06:02)
Nihilistic Estrangement (08:43)
RBMK (05:48)
Diskografia:
Songs to Leave – 2002
Springtime Depression – 2003
Love’s Burial Ground – 2004
Negative Megalomania – 2007
Vol. 5: 1999 – 2009 – 2010
Under Saturn Retrograde – 2011
…And Don’t Deliver Us from Evil… – 2012
Hurt Yourself and the Ones You Love – 2015
We Owe You Nothing – 2017
Nihilistic Estrangement – 2020
Definitíva:
Ďalšia šialená jazda talianskych černokňažníkov. Poctivý black´n roll ušitý z nití zvláštnych farieb, taká je ich novinka „Nihilistic Estrangement“. Keď Taliansko, tak špagety s omáčkou Bolognese. Ak metal, tak potom FORGOTTEN TOMB. Bella Ragazza!

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla