Stredajší blok čerstvých správ: ANTHRAX, TRIVIUM, NILE, BPMD

ANTHRAX vydajú deluxe edíciu albumu „Persistance of Time“. TRIVIUM už píšu materiál na nový album. Karl Sanders pracuje na novom albume NILE a novej sólovke. BPMD zverejnili novú skladbu. Vydavateľstvo Deadlight Records ukončilo svoju činnosť.

ANTHRAX

Kapele ANTHRAX vyjde 21. augusta remastrovaná deluxe edícia albumu „Persistance of Time“. Stane sa tak pri príležitosti 30. výročia od vydania. CD verzia bude obsahovať 2 disky a DVD, vinylová zas 4 LP. DVD ponúkne koncert z roku 1991, kedy zdieľali pódium s IRON MAIDEN. Samozrejmosťou budú raritné bonusy.

Nemožnosť koncertovať využíva kapela TRIVIUM na písanie nových skladieb a to aj napriek tomu, že len na konci apríla vydali aktuálnu radovku „What the Dead Man Say“ (recenzia TU). „Pretože sme uviazli doma a nie sú tu žiadne plány na turné, tak sme začali hádzať nápady na skladby a písať. Medzi poslednými nahrávkami bol odstup nejaké tri roky, no myslím si, že teraz to vypustíme skôr. Využívame čas na to, aby sme boli produktívny. Mnou doposiaľ napísaný materiál a to, čo som počul od basgitaristu Paola Gregoletta, znie naozaj zlostne,“ vyjadril sa gitarista Corey Beaulieu v rozhovore pre Interview Under Fire.

Karl Sanders prezradil, že počas pandémie pracuje na novom albume NILE, ale aj na sólovej nahrávke. „Povedal som si, bude to dobrý čas na napísanie nových skladieb NILE a tak som cvičil ako maniak, ale pokračoval som aj na sólovom projekte, kde to trochu trvalo, pretože nastavenie je úplne iné ako pri NILE, ide o odlišný spôsob myslenia,“ vyjadril sa počas streamu Saturday Night Lockdown. Zatiaľ poslednú sólovku „Saurian Exorcisms“ vydal v roku 2009.

Projekt BPMD sa hlási o slovo s cover skladbou „We’re An American Band“ od GRAND FUNK RAILROAD z chystaného debutu „American Made“. Ten uzrie svetlo sveta v piatok, 12. júna, prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Francúzske vydavateľstvo Deadlight Records ukončilo po 12 rokoch svoju činnosť. Od svojho vzniku v roku 2008 vydali cez 75 nahrávok.