Dave Mustaine o novom albume MEAGDETH. RAGE predstavili nových gitaristov

Dave Mustaine o nahrávaní nového albumu MEGADETH. RAGE s novými gitaristami. SAXON majú pripravených jedenásť nových skladieb. SODOM v štúdiu. RUSH s novým klipom. DEAD CROSS zverejnili novú skladbu.

Dave Mustaine. Zdroj: loudwire.com

Dave Mustaine prezradil počas streamu The Metal Tour of the Year ako prebieha nahrávanie nového albumu MEGADETH. „Dirk Verbeuren a David Ellefson práve dokončili svoje party. Bude to jedna z najsilnejších nahrávok, čo sa týka hracieho času. Ostatné nahrávky mali rozdielnu dĺžku. Naša nahrávacia zmluva pre jednu spoločnosť je doručiť 8 skladieb, pre ďalšiu je to je 11 skladieb, takže v podstate to, čo musíme urobiť je nahrať 11-skladbový album, no to nie je spôsob starého Davea. Keď sme sa dostali do štúdia a začali pracovať, mali sme 15 piesní, no zabudli sme, že sme chceli aj nejaké covery, takže teraz máme 18-skladbový album, ktorý prinesieme,“ povedal 58-ročný americký hudobník.

Kapela RAGE oznámila, že na pozíciu gitaristov naverbovala Stefana Webera (ex-AXXIS) a Jeana Bormanna (ANGELIC, RAGE & RUINS). Dvojicu posíl môžete vidieť v novom klipe k piesni „The Price of War 2.0“, čo je nová verzia tejto skladby z albumu „Black in Mind“ z roku 1995.

Nemeckí thrash metalisti SODOM vstúpili do štúdia Woodhouse, kde s producentom Siggi Bemmom začali nahrávať nový album „Genesis XIX“. Novinka by mala vyjsť tento rok prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer.

Heavy metalisti SAXON majú pripravených 11 nových skladieb a v súčasnosti len čakajú na uvoľnenie opatrení v súvislosti s koronavírusom, aby mohli ísť do štúdia a novú nahrávku dokončiť.

Kapela RUSH sa hlási o slovo s novým klipom k piesni „The Spirit of Radio“ z albumu „Permanent Waves“, ktorý slávi 40 rokov od vydania.

Projekt DEAD CROSS, za ktorým stoja okrem iných Mike Patton (FAITH NO MORE) a Dave Lombardo (SUICIDAL TENDENCIES, ex-SLAYER), vypustil do sveta cover skladbu „Rise Above“ od BLACK FLAG.