Nový song MACHINE HEAD je odkazom na smrť Georga Floyda. Vznikla aliancia európskych metalových festivalov

MACHINE HEAD vydali nový singel. Vznikla aliancia európskych metalových festivalov. ENSIFERUM zverejnili novú skladbu. DEE SNIDER zas ukážku z nového živáku. John Petrucci vydá novú sólovku. PRIMAL FEAR natočili videoklip. HEATHEN zverejnili trailer k novému albumu.

MACHINE HEAD

Kapela MACHINE HEAD vydala nový digitálny singel „Civil Unrest“ so skladbami „Stop the Bleeding“ a „Bulletproof“. Prvú menovanú, aj s hosťujúcim Jesse Leachom z KILLSWITCH ENGAGE, si môžete vypočuť nižšie. „Text som napísal a naspieval 27. mája 2020, v deň, kedy štyria dôstojníci, ktorí zabili Georgea Floyda neboli (pôvodne) z ničoho obvinení. Tento deň bol zaplavený protestmi a nepokojmi po celej Amerike. Išiel som do štúdia v Oaklande okolo veľkých demonštrácií a v zúrivosti som napísal všetko, čo som cítil po zhliadnutí tých hrozivých záberov. To, čo som chcel povedať, bolo za pár hodín zaznamenané v piesni,“ uvádza Robb Flynn v tlačovej správe.

Kvôli pandémii koronavírusu boli tento rok zrušené všetky veľké podujatia a tak na udržanie komunitného ducha sa spojilo trinásť európskych metalových festivalov, aby vytvorili jedinečnú online akciu pre kapely a fanúšikov. Počas víkendu 7.-9. augusta prebehne streamovaný festival ponúkajúci exkluzívne vystúpenia. Diváci budú požiadaní o 6,66 €, za čo dostanú počas troch dní živé vystúpenia od viac ako 35 kapiel a ďalší obsah (napríklad rozhovory). European Metal Festival Alliance (Európska aliancia metalových festivalov) je spoločný podnik týchto festivalov: Brutal Assault, Alcatraz, ARTmania, Bloodstock, Dynamo, Into The Grave, Leyendas Del Rock, Metal Days, Midgardsblot, Motocultor, Party.San, Resurrection a Summer Breeze.

European Metal Festival Alliance

Folk metalisti ENSIFERUM natočili videoklip k novej skladbe „Andromeda“ z chystanej nahrávky „Thalassic“. Tá vyjde 10. júla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

DEE SNIDER sa hlási o slovo s ukážkou z nového DVD/Blu-ray „For the Love of Metal Live!“ v podobe piesne „I am the Hurricane“. Spomínaný živák vychádza 31. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Gitarista John Petrucci (DREAM THEATER) oznámil, že na jeseň tohto roka vydá novú sólovku s názvom „Terminal Velocity“.

Nemeckí power metalisti PRIMAL FEAL natočili čerstvý videoklip ku piesni „I am Alive“, ktorá sa bude nachádzať na novej štúdiovke Ralfa Scheepersa a spol. nazvanej „Metal Commando“. Nový album vychádza 24. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast.

Americká formácia HEATHEN zverejnila trailer k novému albumu „Empire of the Blind“, ktorý vyjde tento rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.