Pondelková záplava noviniek: SABATON, AMARANTHE, DORO, BRUJERIA a ďalší

SABATON s novým klipom. AMARANTHE vydajú nový album. DORO a BRUJERIA s novými singlami. HEATHEN zverejnili novú skladbu. Kiko Loureiro (MEGADETH) vydá novú sólovku. KILLCHAIN dokončili nový album. Novinky aj od MANTAR, AFTER THE BURIAL a MEREDITH.

SABATON

Kapela SABATON má nový videoklip ku skladbe „Devil Dogs“ z aktuálnej nahrávky „The Great War“. Pieseň pojednáva o konci bitky Battle of Belleau Woods v júni 1918. „Hoci to nebolo potvrdené, americkú námornú pechotu Nemci prezývali práve aj „Devil Dogs“, ktorú si vyslúžili pri tejto bitke pre svoju neúprosnú húževnatosť,“ napísala skupina o novom klipe.

Švédska formácia AMARANTHE vydá 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „Manifest“. Pod správou nájdete prvý singel „Viral“, ktorý podporili aj videoklipom.

Metalová kráľovná DORO vypustila do sveta nový singel s názvom „Brickwall“. „Skladba „Brickwall“ je predzvesť pripravovaného albumu, ktorý vyjde v roku 2021. Chcem dať fanúšikom ochutnávku, aký bude, a pieseň sa takisto do týchto temných časov celkom hodí,“ uvádza DORO v tlačovej správe.

Grinderi BRUJERIA vydali dvojskladbový digitálny singel „COVID-666“ s rovnomenným songom a coverom „Cocaina“ od Erica Claptona. K titulnej skladbe poriadili aj obrazový materiál.

Američania HEATHEN zverejnili novú skladbu „The Blight“ z chystaného albumu „Empire of the Blind“. Novinka vychádza 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Gitarista Kiko Loureiro (MEGADETH) vydá 10. júla novú sólovku „Open Source“ a ako ochutnávka z nej nech poslúži pieseň „Imminent Threat“, v ktorej spojil sily s Marty Friedmanom (ex-MEGADETH).

Košičania KILLCHAIN oznámili, že dokončili nový album s názvom „Rottenness“. Obal novinky nájdete nižšie.

KILLCHAIN – Rottenness

Nemecké duo MANTAR natočilo nový videoklip ku cover skladbe „Can I Run“ pôvodne od kapely L7. Skladba pochádza z pred pár dňami vydaného albumu coverov „Grungetown Hooligans II“.

Metalcorová úderka AFTER THE BURIAL sa hlási o slovo s novým klipom k songu „In Flux“ z aktuálnej dosky „Evergreen“.

Metalcorová kapela MEREDITH predstavuje novú skladbu „4 Days in Delirium“. K novému singlu vznikol hororový videoklip, ktorý sa nakrúcal v pražskom dome strachu Prague Fear House. V klipe si zahral aj čierny kráľovský had a iné strach naháňajúce tvory. – Tlačová správa