MOONSPELL zmenili bubeníka. Mikkey Dee mal koronavírus. Satyr predal podiel vo svojej vinárskej spoločnosti

MOONSPELL ohlásili personálnu zmenu a začali pracovať na novom albume. Mikkey Dee (ex-MOTÖRHEAD, SCORPIONS) prekonal koronavírus. Satyr (SATYRICON) predal väčšinový podiel svojej vinárskej spoločnosti. ALESTORM s novým klipom.

Miguel Gaspar už nie je bubeníkom MOONSPELL. Foto: Alena Červeňanská

Portugalskí náladotvorcovia MOONSPELL ohlásili nečakanú personálnu zmenu. Začiatkom júla ohlásila kapela odchod bubeníka Miguela Gaspara, ktorý bol spoločne so spevákom Fernandom Ribeirom jediným členom z pôvodnej zostavy z roku 1992. Skupina a ani Miguel samotný nešpecifikovali dôvod jeho odchodu. Portugalci však oznámili meno nového bicmena, stal sa ním Hugo Ribeiro (GODVLAD, DESOLATE PLAINS). Kapela oznámila, že už aj s novým bubeníkom začala pracovať na novom albume.

Nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19 sa nevyhol ani bubeníkovi Mikkey Dee (ex-MOTÖRHEAD, SCORPIONS). Avšak, zverejnené boli rôzne nepravdivé informácie o priebehu jeho choroby a tak sa ich hudobník rozhodol objasniť. „Chcem objasniť niektoré zvesti týkajúce sa vyhlásenie Dona Dokkena o mojej korona situácii. Mal som koronu a bol som asi mesiac chorý. Od polovice apríla som úplne uzdravený. Koncom apríla som už hral hokej a na bicie. Žiaľ, môj dobrý priateľ Don, dostal nejaké zlé informácie. Koronavírus som nedostal v Austrálii, ale nakazil som sa vo Švédsku. Na váhe som nestratil 16 kíl, ale 7. No ako som práve spomenul, som úplne uzdravený a mám registrované protilátky, takže sa cítim skvele. Nemôžem sa dočkať až sa veci vrátia do normálu, aby sme mohli opäť vyraziť na cesty. Ďakujem vám, že sa staráte a moje srdce je s každým, kto je zasiahnutý súčasnou situáciou,“ napísal na svojom facebookovom profile.

Podľa nórskych novín Dagens Næringsliv predal Satyr (SATYRICON) v minulom roku 90% svojej vinárskej spoločnosti Wongraven Wines. Podiel odkúpila spoločnosť Vingruppen. Podľa finančných záznamov sa ukázalo, že Wongraven Wines boli ocenené na 51,3 milióna nórskych korún, čo je približne 5,4 milióna dolárov. Napriek tomuto obchodu pokračuje Satyr vo výrobe vín tak ako aj predtým. Svoje vinárske podnikanie prevádzkuje od roku 2009. V rozhovore pre Wines of Germany z roku 2019 sa Satyra spýtali či je paralela medzi black metalovou scénou a vinárskym svetom. „Áno, samozrejme,“ odpovedal. „Hlavným dôvodom, prečo môžem robiť dobré zmesi, je skúsenosť, intuícia a dôvera, ktoré mám, keď pracujem. Viem čo chcem, čo to odo mňa vyžaduje a mám nesmierne skúsenosti dôverovať procesu. Takto je robená hudba a vo víne nie je rozdiel, to som sa naučil. Musíte mať víziu a byť jej zaviazaný.“

Škótski piráti ALESTORM majú nový videoklip k piesni „Shit Boat (No Fans)“ z aktuálnej nahrávky „Curse of the Crystal Coconut“.