KREATOR sú v štúdiu a pracujú na ďalšom albume. DEMONIC-EYED sa hlásia o slovo s čerstvým klipom

KREATOR v štúdiu. DEMONIC-EYED zverejnili nový videoklip a o slovo sa hlásia aj s druhou štúdiovkou. Vyjde nový album od ISENGARD. BATUSHKA s novým singlom. POWER 5 vydali reedíciu druhého albumu.

Mille Petrozza z KREATOR. Foto: Luss

Mille Petrozza prezradil, že KREATOR sú v štúdiu, kde pracujú na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Gods of Violence“ z roku 2017. Nový album bude prvým pre ich nového basgitaristu Frédérica Leclercqa (ex-DRAGONFORCE), ktorý sa ku kapele pridal v roku 2019.

Slovenská formácia DEMONIC-EYED vydala 6. júla svoj druhý štúdiový album, ktorý nazvala jednoducho „2“. Albumovú novinku sa rozhodla podporiť aj videoklipom ku piesni „Demonic-eyed vs. Wendigo“. Zábery sa točili počas dvoch dní. Jeden celý deň strávilo trio hudobníkov v skúšobni, exteriéri sa točili neďaleko Zvolena za dedinkou Slatinka na tzv. Pyramídach.

Fenriz (DARKTHRONE) oprášil svoj bohatý archív kaziet. Vyhrabal pri tom doteraz nevydané skladby svojho sólového projekt ISENGARD. A tak sa vo vydavateľstve Peaceville Records rozhodli, že tento starý materiál nahratý v rokoch 1989 až 1993 vydajú. „Nová“ štúdiovka dostala názov „Vårjevndøgn“ a vyjde 2. októbra.

Projekt BATUSHKA (verzia Bartłomieja Krysiuka) sa hlási o pozornosť s novým singlom „Irmos II“.

Heavy metaloví POWER 5 vydávají v reedici druhou desku „Cesta proti času“, která poprvé vyšla v roce 2001. Po progresivně laděném prvním albu se kapela vydala tradičnějším hudebním směrem. Ubylo komplikovanosti a skladby dostaly přímočařejší směr. Zůstala však zachována hudební a hráčská pestrost. K metalové tvrdosti se přidala místy až artrockové klávesové plochy a hlavně přibyly melodické refrény. Také reedice desky „Cesta proti času“ bude digitální. Tzn. že vyjde na Youtube, Spotify a dalších streamovacích službách. Na YouTube kanálu je každá písnička zveřejněna formou lyric videa. – Tlačová správa