Ďalší spor o meno IMMORTAL, tentokrát medzi Demonazom a Horghom. Devin Townsend pracuje na novom albume

Ďalšia bitka o meno IMMORTAL pokračuje aj bez Abbatha. DEVIN TOWNSEND pracuje na novom albume. DECAPITATED v štúdiu. JINJER a INCANTATION s novými klipmi. Najväčšie hity MAKAR ČUDRA na streamovacích službách a v septembri aj na CD. VENOMOUS CONCEPT zverejnili novú skladbu.

Horgh (vľavo) a Demonaz sa sporia o značku IMMORTAL.

Vokalista a gitarista Harald „Demonaz“ Nævdal a bubeník Reidar „Horgh“ Horghagen sa sporia o meno IMMORTAL. Právna bitka o meno kapely prebehla už v roku 2014, keď proti súčasným členom stál vtedajší frontman Abbath (viac informácií o tomto spore nájdete TU). Súdny systém v Nórsku však udelili právo na používanie názvu práve Demonazovi a Horghovi. Nórsky web Vg.no však teraz uvádza, že Demonaz si dal v júli 2019 meno IMMORTAL zaregistrovať na patentovom úrade ako svoju výhradnú ochrannú známku a táto registrácia mu bola aj schválená. Horgh sa vyjadril, že o tomto kroku nevedel a proti rozhodnutiu sa odvolal. „Nikdy by mi nenapadlo zaregistrovať si ochrannú známku sám, tak, ako to urobil Nævdal, ale zistil som, že musím bojovať, aby som si udržal práva, ktoré som získal dlhou kariérou v tejto skupine. Je to koniec koncov už veľa rokov a veľká časť môjho živobytia.“ S týmto však nesúhlasí jeho kolega Demonaz a tvrdí, že je jediným pôvodným členom a tiež jediný, kto je súčasťou všetkých albumov.

Kanadský hudobník DEVIN TOWNSEND pracuje na novom albume „Lightwork“. Nový materiál opísal ako čudný a mimozemsky znejúci.

Poliaci DECAPITATED sa nachádzajú v nahrávacom štúdiu, kde pracujú na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Anticult“ z roku 2017. Zatiaľ nepomenovaná novinka vyjde u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Ukrajinská formácia JINJER sa hlási o slovo s live klipom piesne „Pisces“ z minuloročného festivalu Wacken Open Air.

Najväčšie hity legendárnej slovenskej heavy metalovej skupiny MAKAR ČUDRA po prvýkrát na CD. Fanúškovia legendárnej slovenskej heavy metalovej kapely sa konečne dočkali. A to nie len nedávneho oživenia v novej zostave a príprave nového materiálu, ale aj vydania najväčších hitov skupiny po prvýkrát na CD. Preslávili sa špičkovým melodickým heavy metalom a skladbami ako napríklad „Strigy na sabat“, „Pán Pasteur“, „Strašiak v hlave“ alebo „Vrtká“. Tieto skladby dodnes patria do zlatej studnice slovenského heavy metalu. Toto všetko a mnoho iného nájdete na kompilácii „1987 – 2014“, ktorá v týchto dňoch vyšla na elektronických platformách Spotify, Deezer, Napster, Shazam, Amazon Music a iné. CD verzia vychádza v septembri. O remaster všetkých skladieb sa zázračne postaral Pavel Hlavica zo štúdia Shaark. – Tlačová správa

Death metalisti INCANTATION natočili nový videoklip ku skladbe „Entrails of the Hag Queen“ z albumu „Sect of Vile Divinities“. Dátum vydania má stanovený na 21. augusta prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records.

Grind/punková formácia VENOMOUS CONCEPT zverejnila nový song „Simian Flu“ z chystanej dosky „Politics Versus the Erection“. Tá vyjde 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.