Nádielka noviniek v úvode týždňa: IN FLAMES, EVANESCENCE, MASTODON, AMARANTHE a ďalší

IN FLAMES s novým lyric videom. MASTODON majú dostatok nového materiálu. EVANESCENCE, PAIN OF SALVATION a AMARANTHE zverejnili nové skladby. NERVOSA v štúdiu. PRIMAL FEAR s novým klipom. KAMELOT zverejnili ukážku z nového živáku. MR. BUNGLE vydajú nový album.

IN FLAMES

Švédi IN FLAMES sa prezentujú lyric videom k nanovo nahratej skladbe „Bullet Ride“ z remastrovanej verzie albumu „Clayman“, ktorý slávi 20 rokov od vydania. Vynovená verzia tejto nahrávky vyjde 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela EVANESCENCE vypustila do sveta novú skladbu „Use My Voice“, v ktorej hosťujú Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION), Lzzy Hale (HALESTORM) a Taylor Momsen (THE PRETTY RECKLESS). Pieseň pochádza z chystaného albumu „The Bitter Truth“.

Američania MASTODON pracujú na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „Emperor of Sand“ a zdá sa, že nápady im nechýbajú. „Máme príliš veľa materiálu. Máme ho pravdepodobne na niekoľko albumov, čo je dobré. Zúžime to na nejakých 45 až 50 minút. Budú aj nejaké tvrdé rozhodnutia, pretože si myslím, že sa nám toho páči viac ako potrebujeme na album. A dvojalbum robiť nechceme. V súčasnosti to nemá zmysel robiť,“ vyjadril sa bubeník Brann Dailor pre magazín Revolver.

Švédska formácia AMARANTHE zverejnila nový singel „Strong“ s hosťujúcou Noora Louhimo (BATTLE BEAST). Skladbu nájdete na albume „Manifest“, ktorý vyjde 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela NERVOSA oznámila, že začala nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Pôjde o prvú štúdiovku už s obmenenou zostavou.

Power metalisti PRIMAL FEAR natočili nový videoklip k piesni „The Lost & the Forgotten“ z aktuálnej nahrávky „Metal Commando“.

Melodici KAMELOT zverejnili ukážku z pred pár dňami vydaného DVD/Blu-ray „I Am the Empire – Live from the 013“ a v podobe piesne „Under Grey Skies“ s hosťujúcou Charlotte Wessels (DELAIN).

PAIN OF SALVATION sa hlásia o slovo s novou skladbou „Panther“ z rovnomennej dosky, ktorá má dátum vydania stanovený na 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Kapela MR. BUNGLE s hviezdnou zostavou – Mike Patton (FAITH NO MORE), Trey Spruance, Trevor Dunn (ex-MELVINS), Scott Ian (ANTHRAX) a Dave Lombardo (ex-SLAYER), vydá 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings album „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“. Nahrávka obsahuje nanovo nahraté demo „The Raging Wrath of the Easter Bunny“ z roku 1986 a štyri nové skladby. Nižšie si môžete vypočuť song „Raping Your Mind“.