Nálož hudobných správ: METALLICA, Corey Taylor, SIX FEET UNDER, SEPTICFLESH, SURMA, HYPNOS a ďalší

METALLICA zverejnila ďalšiu ukážku z chystaného živáku. Corey Taylor s novým klipom. SIX FEET UNDER prezradili detaily o novom albume. SEPTICFLESH v štúdiu. Kapela SURMA zverejnila prvý singel. HYPNOS vydajú v októbri nový album. DEFTONES vydajú nový album. BENIGHTED pomáhajú s novým singlom. DRACONIAN zverejnili novú skladbu. Erlend Hjelvik (ex-KVELERTAK) sa hlási o slovo so sólovým projektom.

METALLICA počas koncertu S&M2

Legendárna METALLICA zverejnila ukážku z chystaného živáku „Metallica and San Francisco Symphony: S&M²“ v podobe piesne „For Whom the Bell Tolls“. Spomínaný živák, ktorý bol premietaný aj v kinách po celom svete, vyjde 28. augusta. Pokračovanie S&M ponúkne záznam z dvoch koncertov so symfonickým orchestrom mesta San Francisco z arény Chase Center.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) natočil nový videoklip ku skladbe „Black Eyes Blue“ z debutovej sólovky „CMFT“, ktorá mu vyjde 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Death metalisti SIX FEET UNDER vydajú 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Nightmares of the Decomposed“. Prvý singel zverejnia 1. septembra, no medzitým si môžete pozrieť krátku ukážku zo štúdia.

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH sa nachádzajú v nahrávacom štúdiu, kde pracujú na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „Codex Omega“ z roku 2017. Pod správou nájdete video zahrňujúce niekoľko záberov z procesu nahrávania.

Kapela SURMA v čele s českou zpěvačkou Viktorií Surmovou (BOHEMIAN METAL RHAPSODY) a kytaristou Heri Joensenem (TÝR) vydávají první singl. Nese název „Reveal the Light Within“, skupina k němu vydala i zajímavě zpracované lyrics video. Rovnou také oznámili datum vydání celého alba „The Light Within“ na 6.11. 2020, které má dohromady 13 skladeb a trvá bezmála 47 minut. Metal Blade Records označuje album za gradující, dramatické a dojemné. – Tlačová správa

Česká death metalová formácia HYPNOS oznámila, že 30. októbra jej prostredníctvom vydavateľstva Einheit Produktionen vyjde nový album s názvom „The Blackcrow“. V poradí šiesta štúdiová nahrávka ponúkne 9 skladieb.

Kapela DEFTONES vydá 25. septembra prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records nový štúdiový album s názvom „Ohms“. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť ukážku z titulnej piesne. Novinka ponúkne celkovo 10 skladieb.

Death/grindoví šialenci BENIGHTED nahrali nový song „Serve to Deserve“, ktorého zakúpením na Bandcampe je možné podporiť klub Rock N´ Eat vo francúzskom Lyone.

Doom metalisti DRACONIAN zverejnili lyric video k novej piesni „The Sacrificial Flame“ z chystanej nahrávky „Under a Godless Veil“. Tá vyjde 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Erlend Hjelvik (ex-KVELERTAK) sa hlási o slovo so svojím sólo projektom HJELVIK. Debutový album s názvom „Welcome to Hel“ uzrie svetlo sveta tento rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.