BB KOMPILAČKA: SÚŤAŽ PRE KAPELY Z BANSKOBYSTRICKÉHO KRAJA

Občianske združenie Urpín v spolupráci Tirish pubom organizuje sútaž:

BB KOMPILAČKA

Piatok 11.4.2013, Štvrtok 17.4.2013, Piatok 25.4.2014 – Banská bystrica, Tirish Pub

Víťazné kapely budú mať svoje skladby na albume BB kompilačka (CD kompilačka hudobných skupín z Banskobystrického kraja), ktorá bude vyrobená v počte 1000 kusov.

500 ks CD kompilačky bude ako príloha k prvým 500 ks vstupenkám na Urpín fest 2014. Kapely na CD kompilačke, budú zaradené do zoznamu účinkujúcich na Urpín feste 2014 – 4-5.júla 2014, kde vystúpia po boku známejších kapiel ako INÉ KAFE, Zuzana Smatanová, ALKEHOL, M. Varga, KARPINA, N.V.U., DEPRESY, PYOPOESY alebo MÄSO.

Kapely,  jednotlivci  sa môžete prihlasovať maximálne 6 dní do dátumu konania daného kola!
Prihlášku posielajte na TENTO mail!

Nezabudnite v elektronickej pošte uviesť:
– na ktoré kolo sa prihlasuje
– názov kapely, štýl, mesto-obec
– link na nejakú stránku s nahrávkou (bandzone, facebook, myspace) alebo link
– ak nemáte ešte nahrávku, tak nejaké referencie, poprípade odohraté nejaké koncerty, aby bola možnosť zhodnotiť , že kapela je fungujúca.

BB kompilačka je súťaž začínajúcich hudobníkov a hudobných telies banskobystrického kraja, ktoré nemajú vydaný oficiálny nosič u žiadnej firmy.

Súťaž bude prebiehať nasledovne:
Výberové kolá budú prebiehať v 3 kolách, v predstihu oproti samotnému festivalu (apríl – máj). V každom kole sa nám predstaví 5 – 6 kapiel. Z každého kola budú posunuté 3 kapely + jedná voľná porotcovská karta na celú súťaž. Vybratých 10 kapiel bude mať možnosť zadarmo v profesionálnom štúdiu nahrať jednu skladbu, ktorá sa objaví aj na CD kompilačke v náklade 1000 ks. Zároveň CD kompilačka bude automaticky distribuovaná zadarmo a tak isto bude ako bonus rozdávaná k vstupenke na Urpín fest.

Kapely, ktoré sa objavia na BB kompilačke, sa taktiež predstavia na festivale Urpín (ktorý sa bude konať 4.-5.7.2014) na vedľajšom pódiu. Porota, ktorá bude hodnotiť jednotlivé kapely bude pozostávať zo   4ľudí a bude sa skladať zo známych mien v alternatívnej undergroundovej slovenskej scéne, či už producentskej, hudobnej alebo mediálnej.

3 skupiny:
– Metal ( všetky odnože metalu tvrdšie ako rock)
– Punk/Rock n roll
– Pop/Alternatíva/Rock
6 účinkujúcich v skupine
Z každej postupujú 3 kapely .
+ 1 voľná karta porotcov pre všetkých sútažiacich.

Termíny kôl:
11.4. – Metal
17.4. – Punk / Rock n roll
25.4. – Pop/ Alternatíva/ Rock

Tlačová správa