Významná pocta pre bratov Tolisovcov z ROTTING CHRIST, nazvali po nich nový druh krehkej hviezdice

Bratia z gréckej metalovej kapely vlastnia malý kúsok nesmrteľnosti.

Sakis a Themis Tolisovci z ROTTING CHRIST.

Bratia Sakis a Themis Tolisovci z gréckej kapely ROTTING CHRIST dostali nesmrteľnú poctu. Ich menom bol nazvaný novoobjavený fosílny druh. Dvaja vedci z Prírodovedného múzea v Luxemburgu, doktor Ben Thuy a doktorka Lea Numbergerová, nedávno našli nový druh krehkej hviezdice. Rozhodli sa ju pomenovať na počesť bratov Tolisovcov – Brezinacantha Tolis.

„Moje najhlbšie poďakovanie patrí paleontologickej komunite, najmä Dr. Benovi Thuyovi a Dr. Lee Numbergerovej, za pomenovanie fosílie mojím menom! Toto je jedno z najväčších vyznamenaní, ktoré som ako jednotlivec a hudobník získal, a dáva mi silu pokračovať v tvorení aj v týchto divokých časoch. Brezinacanthu Tolis nájdete v Prírodovednom múzeu v Maastrichte. Ak ste nablízku, choďte sa pozrieť,“ vyjadril sa Sakis Tolis.

„Keď sme prvýkrát videli fosíliu tejto hviezdice, okamžite sme vedeli, že je to niečo vzrušujúce. Ukázalo sa, že pre vedu ide o nový druh, a tak sme mali to privilégium pomenovať ho. S výberom názvu sme chceli spojiť naše spoločné vášne pre vedu a hudbu. A rozhodli sme sa oceniť jednu z našich obľúbených kapiel. Nová fosília patrí zvieraťu, ktoré žilo v tmavom, toxickom prostredí v hlbinách starodávneho oceánu obývaného pozostatkami svojich mŕtvych predchodcov. To je čistý black metal! Pomenovanie tohto druhu po Sakisovi a Themisovi Tolisovcoch, je náš spôsob, ako akademicky uznať ich talent a tvrdú prácu. Teraz vlastnia malý kúsok nesmrteľnosti, pretože vedecké názvy druhov sú navždy,“ dodali objavitelia a doktori Ben Thuy a Lea Numbergerová.