JINJER píšu nové skladby, STONE SOUR si dali pauzu, DOOMAS sa zavrú do štúdia

JINJER pracujú na novom albume. STONE SOUR majú prestávku. DOOMAS sa chystajú nahrávať nový album. NADER SADEK s novým klipom. AEON WINDS vydajú nový živák. FICTIVE MARRY predstavujú nový klip, venovali ho zosnulej fanúšičke.

JINJER

Ukrajincom JINJER prekazila pandémia plánované turné a tak prešli rovno na písanie nových skladieb. „Sme v polovici kreatívneho procesu. Máme množstvo nových piesní, ktoré sú hotové po hudobnej stránke. Pokračujeme v písaní a pozeráme sa na ďalší rok, kedy vydáme nový album. V prípade JINJER verím, že každý ďalší album bude experimentom. Sme skupina, ktorá nikdy nezostane na jednom mieste. Nová nahrávka je smerovaná viac do sfér progresívneho metalu s melancholickou náladou a ešte o niečo temnejšia ako album „Macro“, avšak stále pracujeme a uvidíme kam nás kreativita privedie,“ vyjadril sa basgitarista Eugene Abdukhanov pre web Metal Injection. Nedávno im vyšla živák „Alive in Melbourne“, ktorý sa teší dobrý odozvám.

Americká kapela STONE SOUR má aktuálne prestávku na dobu neurčitú, keďže jednotliví členovia sa momentálne zameriavajú na svoje vlastné veci. „Povedzme to tak, že máme trochu prestávku na neurčitú dobu. Gitarista Josh Rand pracuje na svojej sólovke, basgitarista Johny Chow má svoju reštauráciu a niekoľko ďalších vecí, na ktorých pracuje, bubeník Roy Mayorga robí hudbu do reklám a filmov, a spoločne robíme hudbu pre film, ktorý som napísal. Gitarista Christian Martucci je v mojej sólo kapele,“ prezradil Corey Taylor v podcaste Talk Is Jericho.

Domáca formácia DOOMAS začne v najbližších dňoch nahrávať nový a zatiaľ nepomenovaný album. Novinka bude rozvíjať smerovanie nastolené na EP „Portal“ (2019) a teda bude z veľkej časti inšpirovaná mýtickým tvorom Cthulhu spisovateľa H.P. Lovecrafta.

Kapela NADER SADEK má nový videoklip ku skladbe „The Serapeum (Black Osiris)“ z aktuálneho EP „The Serapeum“.

Bratislavskí black metalisti AEON WINDS chystajú nový a svoj vôbec prvý live album s názvom „Storming the Fortress“. Vydanie je naplánované na koniec roka. „Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sme boli nútení zastaviť všetky naše koncertné aktivity spojené s albumom „Stormveiled“. Ovplyvnilo to aj naše nadchádzajúce vydania, ktoré sú kvôli tejto skutočnosti odložené na jar 2021. Napriek tomu sme sa rozhodli dať dokopy jedno pamätné vydanie. Preto chceme s potešením oznámiť náš prvý živák zložený z vybraných nahrávok. Vybrané boli našimi fanúšikmi z našich najdôležitejších koncertov, ako boli Brutal Assault, Hellfast Attack alebo koncert pred DEAD CONGREGATION. O digipackové vydanie v náklade 300 kusov sa postará vydavateľstvo Werewolf Promotion,“ uvádza kapela na svojej facebookovej stránke.

Košická formácia FICTIVE MARRY nezaháľa a nezastaviteľne napreduje na ceste, ktorú si už nejaký ten čas úspešne razí. Po niekoľkých mesiacoch od vydania klipu k piesni „Som to ja“, prichádza partia mladých muzikantov s ďalšou audiovizuálnou lahôdkou v podobe singlu „Labyrinty bláznov“.