Pondelková záplava noviniek: SLIPKNOT, OBITUARY, EPICA, OVERKILL, DEBUSTROL a ďalší

SLIPKNOT už premýšľajú nad novým albumom. EPICA s novým klipom. OVERKILL sú v štúdiu. OBITUARY vydajú nový album, až keď bude možné koncertovať. DEBUSTROL vydajú nové DVD. Novinky hlásia aj SADIST, CRO-MAGS, DEFINITION a SCOUR.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT by mohla v budúcom roku vydať nový album. „Aktuálnym plánom pre SLIPKNOT je dokončiť turné a uvažujeme, že v budúcom roku vydáme ďalší album. Všetci máme pocit, že sú tu nedokončené veci a chceme ich dokončiť skôr, ako niečo urobíme. Ale hovorili sme o tom, pretože v zmluve s našim vydavateľstvom ostáva už iba jeden album,“ vyjadril sa Corey Taylor v šou Good Company.

Bubeník Donald Tardy z kapely OBITUARY prezradil, že pokračujú v prácach na novom albume, no ten vydajú až keď bude možné ísť na turné. „Som nadšený z niektorých nových skladieb, ktoré máme. Rok 2021 by bol skvelý, keby sme mali dátum vydania, ale v dnešnej dobe, keď je veľmi ťažké predať fyzické nosiče, je nový album len návnadou, keď potrebujete ísť na turné. Akonáhle budú tieto pandemické putá preč, nový album OBITUARY bude pripravený. Medzitým pracujeme na tom, aby sme vytvorili monštruóznu nahrávku,“ vyjadril sa v The Official Danko Jones Podcast.

Holandská formácia EPICA nahrala nový videoklip k piesni „Freedom – The Wolves Within“ z chystanej dosky „Omega“. Tá vyjde 26. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Thrash metalisti OVERKILL sú zavretí v štúdiu, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Bicie sú hotové a pred pár dňami sme začali s gitarami. Do konca roka to pravdepodobne urobíme. O mix sa postará Colin Richardson, z čoho sme nadšení,“ vyjadril sa basgitarista D.D. Verni pre web MetalAsylum. Ešte dodáme, že termín vydania nie je stanovený a kapela sa to bude snažiť skoordinovať s turné.

Českí thrasheri DEBUSTROL vydajú 6. decembra nové CD/DVD s názvom „33 let Antikrista“. Materiál sa nahrával 20. februára tohto roka počas koncertu v Paláci Akropolis. Bonusom bude aj deväť videoklipov natočených k zatiaľ poslednej doske „Válka“. K dispozícii bude aj bonusové CD, ktoré ponúkne raritné unplugged vystúpenie z Antosh Pubu. Pod správou nájdete aj trailer.

Progresívni death metalisti SADIST aktuálne pracujú na novom, v poradí deviatom albume s názvom „Firescorched“. Novinka, ktorá by mala vyjsť v budúcom roku, vzniká už aj s novými posilami – bubeníkom Romainom Goulonom (ex-BENIGHTED, ex-DISAVOWED) a hráčom na bezpražcovú basgitaru Jeroenom Paul Thesselingom (OBSCURA).

Newyorská úderka CRO-MAGS vydá 11. decembra prostredníctvom vydavateľstva Mission Two Entertainment nové EP „2020“. Novinka vyjde v digitálnej forme a ponúkne 6 songov. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe titulnej skladby.

Slováci DEFINITION vydávajú po mnohých rokoch nový album, ktorý dostal názov „Faded Reflection“. Podľa slov gitaristu Róberta Krajčiho ide o najtemnejší a najtvrdší materiál v bohatej histórii tejto kapely z Lučenca. Na novinke sa nachádza sedem progresívno-heavy metalových skladieb. O obal albumu sa postarala grafička Mária Dvorčáková.

DEFINITION – Faded Reflection

Kapela SCOUR na čele s Philom Anselmom (PANTERA) nahrala nový videoklip k songu „Doom“ z čerstvého EP „The Black EP“.