Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY) pracuje na sólovke, DREAM THEATER nahrali zmes vianočných piesní

Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY) tento rok intenzívne pracovala na sólovom projekte. DREAM THEATER nahrali zmes vianočných piesní. ADACTA je bez vokalistu. MOFOKILLER majú nový videosingel. MAKAR ČUDRA vydali trojskladbové demo. Projekt PHRAGMENTS zverejnil novú skladbu.

Alissa-White Gluz. Foto: Luss

Líderka ARCH ENEMY – Alissa White-Gluz, podpísala ešte v roku 2016 zmluvu s Napalm Records na sólový projekt ALISSA. Dostatočný čas sa mu venovať, mala až počas tohto roka. „Je to projekt, na ktorom som pracovala mimo koncertných aktivít ARCH ENEMY, a na to v podstate nebol čas, až do tohto roku. Veľa som pracovala a nahrávala v domácom štúdiu, ktoré som si postavila. Zatiaľ sa mi to veľmi páči a teším sa až to dokončím,“ vyjadrila sa v rozhovore pre The Electric Theater with Clown. Ešte dodáme, že na sólovom albume sa chce odpútať od žánrových mantinelov, ktorá má v ARCH ENEMY a hlavne využiť svoj čistý spev.

Prog metalisti DREAM THEATER nahrali zmes vianočných piesní s názvom „The Holiday Spirit Carries On“, ktorú je možné zakúpiť si cez ich Bandcamp (TU). Výťažok poputuje pre ich koncertnú crew, ktorá je väčšinu tohto roka bez práce.

Crust/metalová úderka ADACTA oznámila, že ich rady opustil vokalista a textár Gargamel. „Po dvanástich rokoch za mikrofónom v kapele ADACTA končí po vzájomnej dohode Gargamel. Je to dlhá doba. Väčšia polovica existencie kapely. Nikto iný to tak dlho nevydržal. Tri štúdiové albumy a teraz aj jeden live. Desiatky tisíc spoločne precestovaných kilometrov po celom svete. Tisíce hodín robenia hluku. Od plesnivých pivníc nemeckých squatov, po veľké pódiá festivalov. Srandy niekedy toľko, že bol problém dýchať cez smiech. 12 rokov. Stáli za to. Ďakujeme za všetko. ADACTA pokračuje ďalej. V akej zostave sa ešte uvidí,“ uvádza kapela na svojom facebookovom profile.

MOFOKILLER prichádzajú po pol roku s čistokrvnou novinkou a prekvapením. Nový videosingel „Hmota“ a jeho vizuálna podoba vás dozaista rozruší. Za vizuálom stojí výnimočný francúzsky umelec a performer Olivier de Sagazan. „Olivierové performance sú fascinujúce. Snúbi sa v nich hnus, brutalita, krása, nenávisť, láska a jedinečné estetické cítenie. Odhaľujú ľudskú podstatu. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci,“ vysvetľuje spevák Miro Beka. „Skladba dostala na slovenské pomery výnimočný artový vizuál. Všetko do seba krásne zapadlo. Nie je to však nič pre slabé povahy…,“ uškŕňa sa gitarista, skladateľ a textár Matúš Cíger. Kapela skladbu venuje ľuďom, ktorí sa naučili žiť s depresiou a úzkosťou a napriek všetkému milujú život. – Tlačová správa

Slovenská heavy metalová legenda 80. rokov MAKAR ČUDRA práve vydáva u vydavateľstva Mars Group svoje úplne nové EP s názvom „Späť pri živote“. Tento rok sa vrátili po šiestich rokoch na scénu v novej zostave a v nej prichystali trojskladbové EP, ktoré vychádza na CD a všetkých elektronických platformách. – Tlačová správa

Dark ambientný projekt PHRAGMENTS zverejnil skladbu „Hollow“ (NA TOMTO ODKAZE) z chystaného albumu „Anthems of Solitude“. Ten vyjde 20. decembra prostredníctvom vydavateľstva Construct.Destroy.Collective.