O ENSLAVED vznikol dokumentárny seriál. SIRENIA a EVERGREY vydajú nové albumy

V Nórsku sa vysiela dokument o ENSLAVED. SIRENIA a EVERGREY vydajú nové albumy. Andreas Kisser (SEPULTURA) má pripravené skladby pre ďalšiu sólovku. EMBOLISM pracujú na novom albume. Bilos (MALIGNANT TUMOUR) a Jirka Zajíc (AHUMADO GRANUJO) rozbehli nový projekt.

ENSLAVED

V nórskej televízii Haugaland sa každú sobotu vysiela dokumentárny seriál „Heimvegen“ o kapele ENSLAVED. Zatiaľ päť odvysielaných epizód (z dvanástich), s anglickými titulkami, je možné vidieť aj na YouTube. Prvú časť nájdete nižšie.

Kapele SIRENIA vyjde 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový štúdiový album „Riddles, Ruins & Revelations“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Addiction No.1“.

Švédi EVERGREY vydajú 26. februára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records nový album s názvom „Escape of the Phoenix“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Forever Outsider“.

Andreas Kisser (SEPULTURA) oznámil, že má viac ako tucet demo skladieb pre ďalší sólový album. To, čo zatiaľ nemá, je čas na jeho realizáciu. Debutovú sólovku „Hubris I & II“ vydal v roku 2009.

Domáci grinderi EMBOLISM pracujú na novom albume a zaujímavosťou je, že nové songy vznikajú so staronovým bubeníkom Porkym, ktorý v roku 2013 z kapely odišiel. „Je to komplikované. Je oficiálne späť, ale takpovediac Ďuso (doterajší bubeník, pozn.) ani neodišiel, takže máme dvoch bicmenov. Ďuso tento rok nejako nemohol, tak sme zlomili Porkyho a ide to ako guľa, tak ideme s ním,“ vyjadril sa pre náš web gitarista Michal Kotrík.

Martin „Bilos“ Bílek (MALIGNANT TUMOUR) a Jirka Zajíc (AHUMADO GRANUJO, BEAST WITHIN THE SOUND) rozbehli nový projekt SICK SINUS SYNDROME. Hudobne pôjde o goregrind starej školy a do jari by chceli predstaviť prvú nahrávku. Pre túto chvíľu si môžete pozrieť ich prevedenie songu „Oxidised Razor Masticator“ od CARCASS.