Nálož čerstvých správ: BLIND GUARDIAN, THERION, ASPHYX, SAXON, SOEN a ďalší

BLIND GUARDIAN ponúkajú ukážku zo špeciálnej edície albumu „Imaginations from the Other Side“. THERION, ASPHYX, SAXON, SOEN a ALICE COOPER zverejnili nové skladby. PRIMAL FEAR vydajú nové EP. Doro Pesch pracuje na novom albume. Novinky hlásia aj CONVERGE, SYLOSIS a POWER 5.

BLIND GUARDIAN

Nemeckí bardi BLIND GUARDIAN zverejnili ukážku zo špeciálnej edície albumu „Imaginations from the Other Side“ v podobe piesne „Another Holy War“. Album vyšiel 11. decembra v rámci osláv 25. výročia od pôvodného vydania. Spomínaná edícia obsahuje špeciálne a živé prevedenia skladieb. Materiál sa nahrával v roku 2016 na koncerte v Oberhausene.

Švédi THERION sa hlásia o slovo s novou skladbou „Die Wellen Der Zeit“, ktorú podporili aj videoklipom. Nájdete ju na novej štúdiovke „Leviathan“, ktorá má dátum vydania stanovený na 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death/doomová formácia ASPHYX zverejnila lyric video k novej skladbe „Knights Templar Stand“ z chystanej dosky „Necroceros“. Tá vyjde 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Veteráni SAXON vypustili do sveta cover skladbu „Paint it Black“ od THE ROLLING STONES. Spomínaná pieseň je súčasťou albumu coverov s názvom „Inspirations“. Vydanie je naplánované na 19. marca prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music.

Prog rocková kapela SOEN zverejnila novú skladbu „Monarch“ z chystanej nahrávky „Imperial“. Tá vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music.

ALICE COOPER zverejnil novú pieseň „Our Love Will Change the World“ z albumu „Detroit Stories“. Štúdiová novinka vychádza 26. februára prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Power metalistom PRIMAL FEAR vyjde 9. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records päťskladbové EP „I Will Be Gone“. Obsahovať bude nanovo nahratú titulnú pieseň s hosťujúcou Tarjou Turunen (ex-NIGHTWISH), novú skladbu „Vote for No Confidence“ a zvyšné tri budú bonusové piesne z aktuálnej radovky „Metal Commando“.

Doro Pesch pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Aktuálne má hotových šesť skladieb. V polovici budúceho roka by mohol byť album hotový.

Formácia CONVERGE prispela novou skladbou „I Won´t Let You Go“ na soundtrack najočakávanejšej videohry tohto roka „Cyberpunk 2077“.

Kapela SYLOSIS zverejnila nový singel s názvom „Worship Decay“ podporený aj obrazovým materiálom.

Česká heavy metalová skupina POWER 5 se nachází ve studiu, kde je v polovině natáčení nového alba, které se bude jmenovat „Adrenalin“. Deska vyjde v únoru 2021 a bude obsahovat devět zcela nových skladeb. Název alba komentuje zpěvák Olin Škrabal. „Hudba je pro nás Adrenalin! A je to také název titulní skladby. Nechal jsem se inspirovat polohou naší zkušebny, ktera sousedí s bikeparkem, který je plný překážek a zároveň šílenců, kteří na nich dělají s koly neuvěřitelné věci. Taky jsou v tom jedni z nejlepších v republice.“ Album vyjde v únoru 2021 jako lisované CD, ale také jako digitální verze. Od 10.12. je spuštěná crowdfundingovou kampaň na Startovači, kterou kapela používá k financování alba. – Tlačová správa