DREAM THEATER a DEATH ANGEL s novými videami. Vzniká kniha o festivale OBSCENE EXTREME

DREAM THEATER a DEATH ANGEL s novými klipmi. AUGUST BURNS RED nahrali cover od SYSTEM OF A DOWN. Pripravuje sa kniha o festivale OBSCENE EXTREME. Môžete sa na nej podieľať aj vy. Nový projekt SIK SALVATION vydá debutové EP. Legendárny slovenský hudobník pracuje na druhej sólovke.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER zverejnili nový live videoklip piesne „The Spirit Carries On“ z aktuálneho DVD/Blu-ray „Distant Memories – Live in London“, ktoré vyšlo 27. novembra prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Čurby pripravuje knihu o festivale OBSCENE EXTREME. „Sedíme, probíráme se starými fotkami, programy, fanziny, materiály ze všech ročníků, děláme rozhovory, píšeme, prostě makáme na tom, aby v knížce bylo všechno! Máme toho spoustu, ale chybí nám fotky hlavně z prvních třech ročníků. Máte fotky z té doby? Máte zajímavý nebo úsměvný příběh, který by v knize neměl chybět nebo nějaké upomínkové, zajímavé předměty z OEF, třeba náramky ze všech ročníků? Sepište je, vyfoťte je a pošlete na email oefbook@obsceneextreme.cz a podílejte se společně s námi na tvorbě knihy o festivalu OBSCENE EXTREME, která bude mapovat jeho více než 20. letou existenci!,“ píše sa na facebookovej stránke festivalu.

Thrasheri DEATH ANGEL sa hlásia o slovo s animovaným videoklipom ku skladbe „Aggressor“ z aktuálnej radovky „Humanicide“.

Kapela AUGUST BURNS RED nahrala cover „Chop Suey!“ od SYSTEM OF A DOWN. Spomínanú skladbu púšťajú na svojich koncertoch pred tým, ako vybehnú na pódium.

Návrat strateného syna heavy metalu. Braňo Černák patrí medzi významné osobnosti bratislavskej rockovej scény už od začiatku osemdesiatych rokov. Založil prvú slovenskú heavy metalovú skupinu HALUŠKY, bol pri vzniku kapiel ako TUBLATANKA, METALINDA, MAKAR ČUDRA. Pôsobil v kultovej heavy metalovej – dnes už legende druhej polovice osemdesiatych rokov – KRAKATIT. Ale napríklad hral 11 rokov aj na gitare v legendárnej kapele SLOBODNÁ EURÓPA. V súčasnosti pripravuje druhú sólovú platňu, ktorá je návrat k heavy metalu a hard rocku. Keďže je v súčastnosti situácia aká je, tak T.E.M.O. zverejnili prvý mix skladby „Otrasný žúr“ z dlho očakávaného albumu s názvom „Šedá eminencia“. Album bol z väčšiny nahratý v roku 2019, ale všetky termíny dokončenia štúdiu Shaark padli kvôli koronakríze. Skladbu teda zverejňujú pre radosť fanúšikov a aby sa vedelo, že veci úplne nestoja. – Tlačová správa

Nový domáci projekt SIK SALVATION v zložení Lukáš Trón (IRIA, MERGED IN ABYSS) a Martin Pazdera (GLOOM) vydá 18. decembra debutové EP „Forever Ceased to Be…“. Hudobne pôjde o death metal švédskeho strihu.