Čerstvé správy: OZZY, FLESHGOD APOCALYPSE, BLIND GUARDIAN, KORPIKLAANI, RUST2DUST a ďalší

Nový album OZZYHO OSBOURNEA je z polovice hotový. FLESHGOD APOCALYPSE zverejnili novú skladbu. BLIND GUARDIAN nahrali vianočný cover. KORPIKLAANI, THE PRETTY RECKLESS a BENEATH THE MASSACRE natočili nové videoklipy. MACABRE, RUST2DUST a NEON EMPIRE s novými singlami. BLAZE BAYLEY vydá nový album.

Ozzy Osbourne

Nový album OZZYHO OSBOURNEA je z polovice hotový. „Sme asi v polovici, ale viete, s Covidom a tým všetkým, bolo ťažké udržať ho v bezpečí. Každý deň sa pred prácou testujeme a som to len ja, Ozzy a môj zvukový inžinier. Tentokrát to teda trvalo trochu dlhšie, ale je to super, pretože posledný album bol ako rýchly milostný vzťah vášne. Tentoraz sa všetci pohybujú o niečo pomalšie a dávame si trochu viac času. Sú tam nejaké piesne, ktoré majú dĺžku osem až deväť minút. Som z toho naozaj nadšený,“ vyjadril sa producent Andrew Watt pre Guitar World. Ešte dodáme, že na albume by mali hosťovať Robert Trujillo (METALLICA), Chad Smith (RED HOT CHILI PEPPERS) a Taylor Hawkins (FOO FIGHTERS).

Talianska formácia FLESHGOD APOCALYPSE zverejnila novú skladbu „No“, ktorú podporila aj obrazovým materiálom. „Žijeme vo svete, kde ľudia hľadajú ľahké odpovede na zložité otázky. Samozvaní guruovia, fake news a zázračné pilulky sa na obrazovke zobrazia ako strieborný náboj, ktorý môže odhodiť všetky vaše obavy a problémy. Ak potrebujete skratky na ovládnutie zložitej reality, v ktorej žijeme, uvedomte si, že výsledok nemusí byť taký, aký čakáte. Nájdete spôsob, ako zachrániť tento svet na Googli? Nie. Zmenia sa veci ak nebudeme konať? Nie. Môžu nás sebaklamy niekam viesť? Nie. Môže nám hudba a umenie všeobecne pomôcť vyrovnať sa s týmto chaosom? Určite áno,“ uvádza frontman Francesco Paoli v tlačovej správe.

Nemci BLIND GUARDIAN nahrali vianočnú skladbu „Merry Xmas Everybody“, ktorú môžete pôvodne poznať od kapely SLADE.

Folk metalisti KORPIKLAANI nahrali nový videoklip ku skladbe „Sanaton Maa“ z albumu „Jylhä“. Novinka má dátum vydania stanovený na 5. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kanadskí šialenci BENEATH THE MASSACRE sa hlásia o pozornosť s novým klipom k songu „Autonomous Mind“ z aktuálnej dosky „Fearmonger“.

Zabijaci MACABRE zverejnili nový singel s názvom „How Are You, Kid?“. Vypočuť si ho môžete na TOMTO ODKAZE.

Spevák BLAZE BAYLEY oznámil, že 9. apríla mu vyjde nový štúdiový album s názvom „War Within Me“.

Slováci RUST2DUST z Bratislavy vydali pred Vianocami nový štúdiový album „Raz to dáš“, ktorý obsahuje sedem songov vrátane intra. Chalani podporili albumovú novinku aj čerstvým videoklipom, ktorý natočili na pieseň „Pod hladinou“.

Írska metalcorová formácia NEON EMPIRE, v ktorej pôsobí aj slovenská bubeníčka Veronika Švecová, vypustila do sveta nový singel „Wrath“ ku ktorému natočila aj videoklip. „Hnev je intenzívnym zážitkom a táto pieseň je pozvánkou do sveta prvotného besnenia a spolu s ním, aj varovaním pred následkami straty kontroly. S touto piesňou sa pohybujeme po neprebádanom území. Posúvame metalcore k jeho absolútnym limitom. S orchestrom prudko stúpajúcich syntetizátorov, atmosférickými elektronickými zvukmi, vrčiacimi gitarami a neutíchajúcimi bicími. Dodávame transcendentálne melodické výšky, než vás stiahneme späť na zem, brutálnym low-endom. Veľmi nás inšpirovali BRING ME THE HORIZON, ARCHITECTS a I PREVAIL. Tieto kapely vylepšili zavedením elektronických prvkov vzorec metalcoru a naším novým singlom sme sa zamerali na pozdvihnutie tohto žánru do ešte väčších výšok,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Kapela THE PRETTY RECKLESS natočila nový videoklip ku skladbe „25“ z chystanej nahrávky „Death by Rock and Roll“. Tá vyjde 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.