SABATON začnú nahrávať ďalší album. Novinku Devina Townsenda bude sprevádzať film a grafický román

SABATON sa chystajú do štúdia. DEVIN TOWNSEND vydá nový album. ADACTA nadelila vianočný darček. MORGOTH sa rozpadli. SPASM zverejnili novú skladbu. DEAD CROSS s novým klipom.

SABATON

Švédi SABATON sa v najbližších dňoch odoberú do nahrávacieho štúdia, kde budú pracovať na nástupcovi zatiaľ poslednej dosky „The Great War“ z roku 2019. Nižšie nájdete aj krátku ukážku z novej skladby.

Hudobný mág DEVIN TOWNSEND vydá začiatkom budúceho roka nový štúdiový album „The Puzzle“. Novinka bude abstraktná a superkomplikovaná. Sprevádzať ju má film spolu s grafickým románom, pričom film by sa mal dostať na streamovaciu službu Netflix.

Death metaloví veteráni MORGOTH ukončili činnosť. „Je to už dva a pol roka od oznámenia pauzy a po mnohých úvahách môžeme teraz oznámiť, že sme s MORGOTH dosiahli koniec cesty. Bola to zaujímavá a náročná jazda. Navždy si budeme vážiť všetky neuveriteľné zážitky a skvelé spomienky z tých rokov. Všetkým vám ďakujeme!,“ uviedla kapela sa svojom facebookovom profile.

Domáca crust/metalová formácia ADACTA nadelila fanúšikom vianočný darček, keď v skúšobni zaznamenala živé prevedenie albumu „A Brutal Sight of War“ od švédskej úderky DISFEAR. „Ranný DISFEAR bol pre nás zásadný. V rozličných obdobiach inšpiroval to, čomu sme sa sami začali venovať v rôznych kapelách. Teraz sme ho podladili takmer o pol oktávy a vzdali mu hold vlastnou nahrávkou,“ píše sa na facebookovej stránke kapely.

Českí porn grinderi SPASM zverejnili (NA TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Raised by Porn“ z chystanej štúdiovky. Zatiaľ nepomenovaná novinka vyjde v priebehu budúceho roka.

Projekt DEAD CROSS, za ktorým stoja okrem iných Mike Patton (FAITH NO MORE) a Dave Lombardo (SUICIDAL TENDENCIES, ex-SLAYER), sa prezentuje novým obrazovým materiálom k songu „Skin of a Redneck“ zo stále aktuálneho EP „Dead Cross“.