Šokujúca správa: Zomrel fínsky hudobník Alexi Laiho z CHILDREN OF BODOM

Talentovaný muzikant mal viacero zdravotných problémov. Túto tragickú udalosť oznámil manažér jeho aktuálnej kapely.

Alexi Laiho

Nečakali sme, že do nového roka 2021 vstúpime takouto smutnou a tragickou správou. Ešte na sklonku roka 2020 zomrel vo veku 41 rokov Alexi Laiho, jeden z najuznávanejších gitaristov na svete. Fanúšikovia ho poznali najmä ako frontmana skupiny CHILDREN OF BODOM. Kapela fungovala v rokoch 1997 až 2019. Aktuálne Laiho pôsobil v novom zoskupení BODOM AFTED MIDNIGHT.

Laiho trpel počas posledných rokov viacerými zdravotnými problémami. Alexi zomrel minulý týždeň vo svojom dome v Helsinkách. O tejto tragickej udalosti informoval Jouni Markannen, manažér jeho aktuálnej skupiny BODOM AFTER MIDNIGHT prostredníctvom oficiálnej facebookovskej stránky Alexiho Laiha.

„Sme zdrvení náhlym odchodom nášho drahého priateľa a člena kapely. Slová nedokážu opísať tento šok a hlboký smútok, ktorý pociťujeme,“ vyjadrili sa Alexiho spoluhráči Daniel Freyberg, Mitja Toivonen a Waltteri Väyrynen z BODOM AFTER MIDNIHT.

Alexi Laiho s CHILDREN OF BODOM počas slovenského festivalu More Than Fest 2016. Foto: Luss

Talentovaný gitarista a hudobník si vychutnal svoje úlohy nevlastného otca v patchworkovej rodine. Taktiež bol strýkom a krstným otcom. Najmä v posledných rokoch priniesli dôležité rodinné väzby vítanú rovnováhu v jeho živote.

Podľa informácií od manažéra Markannena si Laiho bol obzvlášť blízky so svojou staršou sestrou, rodičmi a sestrinou dcérou. „Všetci sme absolútne šokovaní a zdrvení. Žiadame v týchto ťažkých časoch o súkromie a porozumenie. Pohreb môjho malého brata bude súkromný,“ povedala Laihova sestra.

Alexi Laiho s CHILDREN OF BODOM počas slovenského festivalu More Than Fest 2016. Foto: Luss