EYEHATEGOD – A History of Nomadic Behavior

Ťaživý a dunivý a valiaci sa sludge/doom metal v podaní EYEHATEGOD sa dočkal ďalšej novej porcie muziky.

Fanúšikovia, ktorí majú radi kapely ako CORROSION OF CONFORMITY, HIGH ON FIRE a hlavne DOWN (nečudo, keďže zakladajúci člen, gitarista Jimmy Bower hrá v tejto kapele na bicie) by mali zbystriť pozornosť, pretože pionieri sludge metalu EYEHATEGOD sú presne z toho istého cesta a po siedmich rokoch vydávajú nový album.

EYEHATEGOD – A History of Nomadic Behavior

A to znie celkom lákavo. Avšak, nie, že by bola taká dlhá pauza medzi albumami u týchto Američanov nejaká výnimočná. Úvodné štyri štúdiovky vydali v rozmedzí rokov 1990 až 2000. Potom sa však členovia venovali svojim iným projektom a kapelám. Ďalšia porcia nových skladieb prišla až v roku 2014.

Teraz sa píše rok 2021 a čerstvý kotúč „A History of Nomadic Behavior“ ponúka metalový mix založený na starých dobrých koreňoch. Lákavé pozvanie na ich novinku som prijal s radosťou. Američania nám nadelili viac žánrov v jednom balíku. Úžasne valiace sa tempá zdobia všetky nástroje, ktorým geniálne sekunduje vokál Mika Williamsa. Novinka je skutočnou lahôdkou pre fajnšmekrov a mne chvíľu trvalo, kým som sa ním stal.

„Built Beneath the Lies“ je otvarák ako vyšitý z vysokej školy žánru sludge. Perfektne nafrázovaný spev zdobia doomové gitarové pasáže, evokujúce až BLACK SABBATH, ktoré sa nesú na takej zvláštnej ležérnej clone stredného tempa.

EYEHATEGOD

Hudobníci z EYEHATEGOD sú minimalistickí. Okrem spomínaného doom metalu, nesú v sebe aj prvky hardcoru – hlavne pri vokáloch. Tieto dva dominantné prvky tvoria základy ich zvuku. Milovníci CROWBAR, ale aj aj takých CONAN alebo hardcorových HATEBREED by sa určite mali mať na pozore.

Album má 42 minút, ale nie je to až také ľahké sústo. Musíte mu venovať čas a dať priestor. „Fake Whats Yours“ je triumfálnym víťazstvom doom metalových rífov. Najlepší a najrytmickejší song na albume. Kapela si pláva v zásade v strednom, až pomalom tempe celý čas, ale aj napriek tomu to má gule. Dokonalý vokál, je pre mňa ozdobou.

Novinka však potrebuje čas. Zásadný zvuk gitár je skutočne ohromný. Predstavte si napríklad mix TYPE 0 NEGATIVE a AGNOSTIC FRONT. Nemysliteľné? V prípade EYEHATEGOD vôbec nie.

A to som ešte opomenul blues, ako jednu zo zásadných ingrediencií a príloh, ktoré sa na novinke „A History of Nomadic Behavior“ podávajú vo veľkom štýle. Táto je lahôdkou, avšak na jej chuť musíte prísť sami.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: sludge/doom metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Century Media Records
Dátum vydania: 12.03.2021
web: https://www.facebook.com/OfficialEyeHateGod
Zostava:
Mike Williams – spev
Jimmy Bower – gitara
Gary Mader – basgitara
Aaron Hill – bicie
Tracklist:
Built Beneath the Lies (03:33)
The Outer Banks (02:31)
Fake What’s Yours (3:38)
Three Black Eyes (02:27)
Current Situation (04:41)
High Risk Trigger (4:18)
Anemic Robotic (02:44)
The Day Felt Wrong (03:57)
The Trial of Johnny Cancer (04:25)
Smoker’s Piece (01:11)
Circle of Nerves (03:47)
Every Thing, Every Day (04:42)
Diskografia:
In the Name of Suffering – 1990
Take as Needed for Pain – 1993
Dopesick – 1996
Confederacy of Ruined Lives – 2000
Eyehategod – 2014
A History of Nomadic Behavior – 2021
Definitíva:
EYEHATEGOD nahrali po siedmich rokoch veľmi zaujímavý opus, ktorý potrebuje pozornosť a vychutnanie si daného okamihu. Až čas ukáže, akým silným albumom sa „A History of Nomadic Behavior“ a jeho 12 ťaživých, dunivých a valiacich sa songov v sludge/doomovom háve stane.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

как найти правильную ссылку на гидру, официальное зеркало и официальные ссылки на hydraruzxpnew4af как позвать модератора в диспут на гидре

Odporúčané články