LINDEMANN prišli s ukážkou z chystaného DVD, Winter Gothoom ohlásil ďalšie tri kapely

LINDEMANN zverejnili ukážku z chystaného živáku. Pribudli nové kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. Novinka od KRABATHOR vyjde neskôr. SPASM zverejnili novú skladbu. BORN OF OSIRIS s novým singlom. SKID ROW sa chystajú do štúdia.

Peter Tägtgren a Till Lindemann.

Projekt LINDEMANN zverejnil ukážku z chystaného Blu-ray disku „Live In Moscow“ v podobe skladby „Allesfresser“. Spomínaný živák vyjde 21. mája a ponúkne záznam koncertu z moskovskej VTB arény z 15. marca 2020. V tom čase bol ešte súčasťou projektu spoločne s Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN) aj švédsky hudobný génius Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN).

Organizátori zimnej edície festivali Gothoom pridali do line-upu tri nové kapely. K už ohláseným spolkom HATE, ROOT a HYPNOS pribudli DOOMAS, DEPRESY a DEHYDRATED. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Nový album od českej úderky KRABATHOR s názvom „Demonizer/Mortal Memories II“ napokon nevyjde 19. marca, ale až 2. apríla. Dôvodom sú technické problémy. „Poslední cca měsíc jsme téměř denně intenzívně řešili několik neočekávaných technických problémů, které provázely výrobu DVD, které je součástí novinkového digipacku KRABATHOR. Několikrát jsme předělávali archivní zdrojová data a řešili softwarové chyby, které se objevily při kompletaci disku, některé z nich až přímo v lisovně. Byly to desítky mailů mezi mnou, Mystikem, Frodysem, který DVD připravoval a polským zástupcem Mystic, resp. lisovnou. Asi 15 kontrolních linků na stažení a prověrky souborů, hodiny sledování. Rozhodně jsme nechtěli riskovat, že by výsledek neměl být 100%ní, až včera (16.3., pozn. redakcie) proběhly úspěšně všechny kontrolní zkoušky a DVD šlo konečně pod lis. Důvod posunutí termínu vydání prosím tedy chápejte jako čistě technický, protože nosič ještě není vyroben. Přestože se jednalo o zásah „vyšší moci“, za zdržení se omlouváme a věříme, že nebude mít vliv na váš následný kulturní zážitek,“ uviedol Bruno Kovařík na svojom facebookovom profile. Spomínaná novinka je považovaná na „nultý“ album kapely, v čisto thrashovom kabáte a s českými textami. Ide o nanovo nahraté skladby z prvých troch demonahrávok z roku 1988.

Kapela SKID ROW sa v priebehu dvoch týždňov odoberie do štúdia, kde bude s producentom Nickom Raskulineczom nahrávať nový materiál.

Česká porn grindová formácia SPASM vypustila (TU) do sveta novú skladbu „We Are Gods of Sex“ z chystanej dosky „Mystery of Obsession“. Dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Metalcoristi BORN OF OSIRIS zverejnili nový singel s názvom „White Nile“, ktorý podporili aj obrazovým materiálom.