AMORPHIS vydajú v máji nový živák. Čerstvé správy hlásia aj MESHUGGAH, FEAR FACTORY alebo MASTODON

AMORPHIS vydajú nový živák. MESHUGGAH sú v štúdiu. FEAR FACTORY teasujú obal nového albumu. LAMB OF GOD zverejnili ukážku z nového živáku. MASTODON mixujú ďalší album. INSOMNIUM s novým singlom. GO AHEAD AND DIE vydajú debutový album.

AMORPHIS v Bratislave. Foto: Alena Červeňanská

Fínom AMORPHIS vyjde 21. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový živák (2CD/LP/Digital) „Live at Helsinki Ice Hall“. Pôjde o záznam koncertu zo 7. decembra 2019 z hokejovej arény v Helsinkách. „Helsinki Ice Hall, čo na to povedať… To isté miesto, kde sme v 80. rokoch ako deti videli DEEP PURPLE, IRON MAIDEN, METALLICU a ďalších. Som si istý, že sme všetci snívali o tom, že si tam niekedy zahráme. V našom domovskom meste, kde to všetko začalo pred tridsiatimi rokmi s AMORPHIS. Keď som tú nahrávku počúval, uvedomil som si, ako veľmi mi chýba živé hranie. A zatiaľ vôbec netušíme, kedy to v tejto bláznivej situácii s Covidom bude možné. Takže zostaňte zdraví a dúfajme, že sa čoskoro vidíme na turné,“ uviedol v tlačovej správe gitarista Tomi Koivusaari. Pod správou nájdete ukážku v podobe piesne „Daughter of Hate“.

Švédi MESHUGGAH sa nachádzajú v nahrávacom štúdiu, ale ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. Bubeník Tomas Haake koncom minulého roka potvrdil, že kapela počas pandémie pracovala na novom materiáli. Zatiaľ posledný album „The Violent Sleep of Reason“ vydali v roku 2016.

Dino Cazares z FEAR FACTORY zverejnil teaser na obal nového albumu kapely. Detaily ako názov, dátum vydania či prvú skladbu z neho očakávajte čoskoro.

Americká formácia MASTODON v týchto dňoch mixuje nový a zatiaľ nepomenovaný album. Gitarista Bill Kelliher sľubuje špeciálnu a odlišnú nahrávku s tučným zvukom. Termín vydania je stanovený na september/október tohto roka.

Kapela INSOMNIUM zverejnila nový singel „The Conjurer“, ktorý podporila aj videoklipom. „Počas pandémie sme neboli nečinní. „The Conjurer“ je tragický príbeh o žiarlivej a pálčivej láske, ktorý otvára pre INSOMNIUM novú kapitolu,“ vyjadril sa v tlačovej správe vokalista a basák Niilo Sevänen.

Kapela LAMB OF GOD zverejnila ukážku zo živáku (CD/DVD) „Live In Richmond, VA“ v podobe skladby „Memento Mori“. Spomínaný živák ponúkne záznam z dvoch streamovaných koncertov zo septembra 2020 a je súčasťou deluxe verzie aktuálneho albumu „Lamb of God“. Ten vychádza 26. marca prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

Formácia GO AHEAD AND DIE, ktorej členom je aj Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY) so svojim synom Igorom Amadeus Cavalerom vydá 11. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records rovnomenný debut. Nižšie si môžete vypočuť prvý singel s názvom „Truckload Full of Bodies“.