Čerstvé správy v závere týždňa: CANNIBAL CORPSE, MESHUGGAH, IHSAHN, KATAKLYSM a ďalší

CANNIBAL CORPSE zverejnili novú skladbu. IHSAHN chystá koncertný live stream. MESHUGGAH už v stabilnej zostave. Vyjde dokument o Nickovi Menzovi (ex-MEGADETH). KATAKLYSM s novým klipom. Slováci THALARION pracujú na novom albume.

CANNIBAL CORPSE

Death metalisti CANNIBAL CORPSE zverejnili novú skladbu „Murderous Rampage“ z chystanej dosky „Violence Unimagined“. Tá má dátum vydania stanovený na 16. apríla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Švédi MESHUGGAH sú, ako sme už informovali, v štúdiu Sweetspot, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný album. Okrem toho teraz informovali o stabilizovaní zostavy. „Koncertného gitaristu Per Nilssona púšťame späť do divočiny, aby sa voľne túlal, ako uzná za vhodné. Bolo skutočnou výsadou a cťou s ním zdieľať pódium a čo je dôležitejšie, prostredníctvom našich ciest sme získali skvelého priateľa. Ďakujeme. Pýtate sa prečo sme ho pustili? Odpoveď je jednoduchá. Fredrik Thordendal bude späť pre hlavné práce na albume, ako aj pre nadchádzajúce turné. Inými slovami, skupina je opäť spolu v plnom rozsahu,“ uvádza kapela na svojich sociálnych sieťach.

IHSAHN oznámil na 4. apríla (o 20:00) koncertný live stream. V celej dĺžke odohrá posledné dve EP nahrávky „Telemark“ a „Pharos“. Okrem toho pridá skladby, ktoré nikdy neodzneli naživo, či niekoľko kúskov z albumu „Das Seelenbrechen“. Hosťom bude Einar Solberg z kapely LEPROUS. Pre viac informácii klikajte SEM.

Spoločnosť Screaming Butterfly Entertainment chystá dokument o bývalom bubeníkovi MEGADETH, Nickovi Menzovi s názvom „This Was My Life: The Story of Nick Menza“. Spomínaný snímok bude vôbec prvým filmom, ktorý si uctí pamiatku Menzovho dedičstva a oslávi jeho život presne taký, aký bol. V tlačovej správe je opísaný ako neochvejné skúmanie života jedného z najúspešnejších thrash metalových bubeníkov všetkých čias, autorizovaný jeho rodinou. Od detstva až do konca života, vrátane skutočného popisu neúspešného pokusu o navrátenie klasickej zostavy z obdobia „Rust In Peace“.

Kanadskí death metalisti KATAKLYSM natočili nový videoklip ku skladbe „Defiant“ z aktuálnej radovky „Unconquered“.

Domáca formácia THALARION pracuje na nových skladbách. Ich gotický death/doom metal má byť tentokrát výrazne podporený melodikou. Črtajúca sa albumová novinka príde po veľmi dlhej dobe, keďže zatiaľ posledný album „Hellium“ vydali v roku 2004.