James Hetfield siahol po alternatívnej liečbe svojej závislosti, pomáha mu aj slovenský folklór

Ikonický muzikant James Hetfield zo skupiny METALLICA sa nechal inšpirovať aj slovenskou piesňou „Nepi Jano, nepi vodu“.

James Hetfield. Zdroj foto: loudwire.com

James Hetfield má za sebou už niekoľko terapií kvôli jeho závislosti na alkohole. Vzhľadom na cyklicky sa vracajúci problém a nízku úspešnosť tradičných liečení, metalová ikona siahla po alternatíve, ktorá vyplynula z pandemickej situácie.

Počas online sedení pracuje v medzinárodnej podpornej skupine, ktorá sa so závislosťami pasuje pomerne netradičným spôsobom. V medzinárodnom protialkoholickom tíme objavujú európske tradície.

Hetfield považuje za svoj najväčší objav zoznámenie sa so slovenským folklórom a čarom ľudovej slovesnosti. Hoci sám nemá európske korene, cíti silné prepojenie práve so slovenskou ľudovou tradíciou a piesňami.

Podľa informácií, ktoré nášmu portálu Valhalla.sk poskytol nemenovaný zdroj z okruhu terapeutickej skupiny, v ktorom James pracuje, sa už dokonca na poslednom sedení predviedol akustickou verziou skladby „Dear James, don‘ t drink water“, ktorá je vo svojej originálnej podobe slovenským generáciám dobre známa pod názvom „Nepi Jano, nepi vodu“.

Autor: Pa(e)tka

P.S.: Ako iste tušíte, išlo len o malý nezbedný prvoaprílový výmysel, ktorého úlohou bolo pobaviť.