Pondelková nálož noviniek: CRADLE OF FILTH, LINDEMANN, SABATON, ENSLAVED, MAYHEM a ďalší

ENSLAVED a LINDEMANN zverejnili ukážky z nových živákov. SABATON s novým singlom. CRADLE OF FILTH odohrajú koncertný live stream. MAYHEM vydajú nové EP. THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA majú nový singel. Novinky aj od MACABRE, ARTILLERY a AUGUST BURNS RED.

Dani Filth (CRADLE OF FILTH) počas bratislavského koncertu v roku 2019. Foto: Alena Červeňanská

Upíri CRADLE OF FILTH odohrajú 12. mája o 23:00 hod. koncertný live stream, ktorý bol kvôli pandemickej situácii už dvakrát preložený. Kapela na ňom predstaví novú klávesáčku a doprovodnú vokalistku. Okrem iného sľubuje aj veľkú pódiovú produkciu. Pre viac informácii klikajte SEM.

Projekt LINDEMANN ponúka ukážku z chystaného Blu-ray disku „Live In Moscow“ v podobe skladby „Home Sweet Home“. Živák uzrie svetlo sveta 21. mája a ponúkne záznam koncertu z moskovskej VTB arény z 15. marca 2020. V tom čase bol ešte súčasťou projektu spoločne s Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN) aj švédsky hudobný génius Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN). Deň pred oficiálnym vydaním, 20. mája, bude možné záznam koncertu vidieť v kinosálach v Británii, USA, Rusku, Bielorusku, Ukrajiny a Austrálie.

U Tilla Lindemanna ešte ostaneme, pretože natočil nový videoklip k orchestrálnej verzii skladby „Любимый город“, v preklade „Beloved Town“. Pieseň je z vojnového filmu „Devyatayev“ a je kompletne naspievaná v ruskom jazyku. Autormi hudby a textu sú Nikita Bogoslovsky a Jevgenij Dolmatovsky.

Švédi SABATON zverejnili nový singel „Defence of Moscow“. Skladbu, pôvodne od ruskej kapely RADIO TAPOK, využili ako hold Červenej armáde zapojenej do druhej svetovej vojny, a zároveň si ňou pripomenuli Deň víťazstva nad fašizmom.

Nórska formácia ENSLAVED sa hlási o slovo s prvou ukážkou z chystaného živáku „Cinematic Tour 2020“ (CD/DVD/Vinyl/Digital) v podobe skladby „The Crossing“. Spomínaný živák vyjde 25. júna prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/By Norse Music v rámci osláv 30. výročia existencie kapely. Ponúkne štyri koncerty, ktoré minulý rok odohrali v rámci jednotlivých online streamov.

Black metalisti MAYHEM vydajú 9. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nové EP „Atavistic Black Disorder/Kommando“. EP obsahuje materiál nahratý počas štúdiovej session k aktuálnemu albumu „Daemon“. Jednu doteraz nevydanú skladbu a dve, ktoré sa objavili na albume ako bonusy. Zvyšné štyri skladby sú covermi od DISCHARGE, DEAD KENNEDYS, RUDIMENTARY PENI a RAMONES. Pre tento účel prizvali do dvoch skladieb bývalých vokalistov kapely – Messiaha a Maniaca.

Američania MACABRE zverejnili nový animovaný videoklip ku skladbe „Richard Speck Grew Big Breasts“ z aktuálnej dosky „Carnival of Killers“. Pozrieť si ho môžete NA TOMTO ODKAZE.

Kapela THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA má vonku nový singel s názvom „White Jeans“, ktorý podporila aj obrazovým materiálom.

Dánska thrash/power metalová formácia ARTILLERY natočila nový videoklip ku skladbe „In Your Mind“ z pred pár dňami vydanej štúdiovky „X“.

Metalcoristi AUGUST BURNS RED vydajú 21. mája nanovo nahratý album „Leveler“, ktorý oslavuje 10 rokov od pôvodného vydania. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Pangaea“ v ktorej zahosťoval gitarista Misha Mansoor z PERIPHERY.