David Ellefson (MEGADETH) má problém, musí vysvetľovať komunikáciu s mladou ženou

Basgitaristu legendárnej kapely MEGADETH momentálne zaneprázdňujú nepríjemnosti kvôli jeho online komunikácii so sexuálnym podtónom.

David Ellefson

Basgitarista David Ellefson z kapely MEGADETH rieši nepríjemnú a ošemetnú situáciu o svojej online komunikácii s mladou ženou. Cez víkend prenikli na Twitter správy so sexuálnym podtónom a explicitné videá, na ktorých sa zúčastnil 56-ročný hudobník.

Ellefson poprel, že by išlo o tzv. grooming, čiže získanie si obete v online priestore na neskoršie sexuálne zneužitie. „Sme si vedomí nedávnych vyhlásení týkajúcich sa Davida Ellefsona a vývoj pozorne sledujeme. Pokiaľ ide o kreativitu a podnikanie, všetci sme si navzájom dôverne známi. Davidov súkromný život má však zjavne určité aspekty, ktoré si nechal pre seba. Keď sa bude táto situácia vyvíjať, je dôležité, aby boli všetky hlasy počuť zreteľne a s úctou. Tešíme sa, až vyjde pravda najavo,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení skupin MEGADETH.

Vyhlásenie vydal aj samotný Ellefson. „Ako možno viete, niektoré súkromné a osobné rozhovory a interakcie sa objavili online, zverejnené so zlým úmyslom tretej strany, ktorá nemala oprávnenie ich mať alebo zdieľať. I keď je to určite trápne, chcem to riešiť čo najotvorenejšie a najčestnejšie. Aj keď to nie je niečo, na čo som hrdý, išlo o súkromné interakcie medzi dospelými, ktoré boli vytrhnuté z kontextu a manipulované tak, aby čo najviac poškodili moju reputáciu, kariéru a rodinu.“

Zúčastnená žena poprela, že by v tom čase bola neplnoletá a potvrdila, že tento materiál poskytla svojmu kamarátovi bez toho, aby o tom Ellefson vedel.

„Áno, tieto videohovory sa skutočne stali, ale bola som to ja, kto ich inicioval, a nebola som maloletá, ale dospelý človek, ktorý s tým súhlasil. Predtým sa nikdy nestalo nič nevhodné. Všetko to bolo konsenzuálne, nie som obeťou a nebola som obťažovaná ani v najmenšom, pretože ja som to iniciovala,“ uviedla mladá žena.