SLOBODNÁ EURÓPA si uctí pamiatku Braňa Alexa špeciálnym miniturné

Punk rocková legenda sa zastaví v rámci „R.I.P. Braňo Alex Tour“ v štyroch slovenských mestách.

SLOBODNÁ EURÓPA (Sk) – punk rock

Hosť: Dorota Nvotová (Sk)

Piatok 30.7.2021, Košice – Kasárne/Kulturpark (bez Doroty Nvotovej)
Piatok 13.8.2021, Bratislava – Umelka
Sobota 21.8.2021, Žilina – Smer Klub 77
Piatok 27.8.2021, Banská Štiavnica – Amfiteáter

SLOBODNÁ EURÓPA

SLOBODNÁ EURÓPA sa po roku a pol vráti na koncertné pódiá, aby si uctila pamiatku, nedávno zosnulého zakladateľa kapely Braňa Alexa, na sérii výnimočných štyroch letných open air koncertov pod názvom R.I.P. Braňo Alex Tour.

V Košiciach, Bratislave, Žiline a Banskej Štiavnici sa kapela predstaví v novej zostave s Lacom Lučeničom na gitare. Ten sa svojim gitarovým zvukom podieľal na nahrávaní a zvuku albumov SLOBODNEJ EURÓPY už od roku 1992 a basu teraz prenechá novej tvári v kapele, Rasťovi Goremu, ktorý doteraz hrával s legendárnou DAVOVOU PSYCHÓZOU. Doplní tak rokmi overenú zostavu Whisky, Sveťo Korbeľ a Tuleň. Prvý z koncertov odohrajú 30. júla v Košiciach, v open air priestoroch Kasárne/Kulturpark.

Na ďalšie koncerty sa k nim ako špeciálny hosť pripojí Dorota Nvotová s kapelou, 13. augusta spoločne zahrajú v Bratislave záhradných priestoroch legendárnej Umelky pod Starým mostom. Do Žiliny sa spoločne presunú 21. augusta, kde odohrajú koncert vo vonkajších priestoroch klubu Smer 77. Spoločné miniturné zakončia koncertom na amfiteátri v Banskej Štiavnici, ktorý tak uzavrie koncertné leto, na ktoré sa všetci už nedočkavo tešia.

Na koncertoch kapela predstaví nový program, v ktorom sa objaví aj niečo zo sólovej tvorby Braňa Alexa, ktorá bude zastúpená aj v playliste Doroty Nvotovej, ktorá s nimi spolupracovala na albume „Trojka“, kde napríklad aranžovala sláčikovú sekciu legendárnej Braňovej piesne „Havran“.

Okrem samotného turné sa kapela objaví aj na viacerých letných festivaloch, z ktorých prvý odohrá 10. júla na Pohode.

Vstupenky sú v predajti v sieti TicketLIVE.sk.

Banner k R.I.P. Braňo Alex Tour

Redakciu informoval v tlačovej správy Michal Očovan z agentúry ProMusic