Metalisti pomôžu onkologickému oddeleniu, na Angelus Feste pod Urpínom vystúpi 8 kapiel

Výťažok z charitatívneho podujatia Angelus Fest poputuje OZ Onkológia BB. Tešiť sa môžete na kapely ako DOOMAS, RAMCHAT, ABSTRACT, MORNA či PATRIARCHA.

DOOMAS (Sk) – melodic doom/deatth metal
RAMCHAT (Sk) – pagan black metal
ABSTRACT (Sk) – instrumental metal
MORNA (Sk) – progressive death metal
PATRIARCHA (Sk) – melodic death metal
MOTORSCREAM PROJECT (Sk) – rock n roll
a ďalší

Sobota 26.6.2021, Banská Bystrica – Amfiteáter
Vstupné: 10 eur

BANSKÁ BYSTRICA. Aj vám už chýbajú skutočné metalové koncerty, ktoré žiadny online stream nenahradí? A občas radi urobíte dobrý skutok a pomôžete ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú? Možnosť spojiť príjemné s užitočným práve prichádza!

Počas poslednej júnovej soboty sa na banskobystrickom Amfiteátri uskutoční benefičný koncert Angelus Fest. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skvelých 8 kapiel s pestrým žánrovým rozsahom (od heavy až po death metal). Celý výťažok (100% vyzbieraného vstupného) bude určený pre OZ Onkológia BB.

„V mene našej organizácie a našich pacientov sa chceme veľmi pekne poďakovať organizátorom tohto podujatia, ktorí sa rozhodli podporiť naše OZ za účelom zakúpenia lôžok pre pacientov podstupujúcich ambulantné podávanie chemoterapie. Veľa malých súm vytvorí sumu, ktorá touto formou spríjemní našim pacientom čas strávený v nemocnici. Všetkých srdečne pozývame na Angelus Fest a tešíme sa na spoločné stretnutie. Ďakujeme za podporu,“ vyjadrili sa zástupcovia OZ Onkológia k benefičnému koncertu.

Headlinermi Angelus Festu budú vynikajúci DOOMAS v čele s Peťom Beťkom (organizátorom kultového festivalu Gothoom), martinskí black metaloví pohania RAMCHAT, zoskupení okolo Paliho „Hiraxa“ Baričáka a domáca banskobystrická inštrumentálna legenda ABSTRACT.

Banskobystrickú scénu zastupujú aj alternatívni HECATE a DEJA VU, ktorí prinesú (najmä) známe hity legendárnych IRON MAIDEN. Inou legendou – MOTÖRHEADOM – sú inšpirovaní hudobníci z MOTORSCREAM PROJECT. „Hovorí sa , že hudba lieči a upokojuje, pomáha brániť dušu a srdce pred zlobou sveta. Preto neváhajte a príďte podporiť dobrú myšlienku, zabavte sa a vráťte nádej tým, ktorí ju strácajú. Vyčarte úsmev im a sebe a ukážte, že rock n roll a metal žiari priamo z vás, že to nie je len buchot a hluk, ale životný štýl. Čakáme vás Metalheads, up your horns,“ pozýva na podujatie Marek Habdák, basgitarista a vokalista MOTORSCREAM PROJECT.

Pod Urpínom vystúpia aj kapely MORNA a PATRIARCHA. Každá z ich prinesie svojské poňatie death metalu. „Počul si o Angelus Feste v Banskej Bystrici? Podporiť skvelú myšlienku a zároveň si po dlhšej dobe vypočuť naživo skvelé kapely je najlepší program na tento deň. Tak neseď doma a príď, kapela PATRIARCHA ťa očakáva,“ pozývajú chalani, ktorým prednedávnom vyšla čerstvá štúdiovka „Tumulus“.

Vstupné bude 10 eur (dobrovoľne bude možné prispieť aj viac). Celú sumu organizátori venujú OZ Onkológia BB, prispieť do zbierky je možné aj zaslaním ľubovoľnej sumy na účet: OZ Onkológia Banská Bystrica – IBAN: SK54 0200 0000 0036 5764 6651. Nezabudnite do správy pre príjemcu napísať „Angelus Fest“. Všetky kapely vystúpia bez nároku na honorár.

FB Event

 

Plagát k Angelus Fest

Tlačová správa