DOOMAS nahrali nový klip a pracujú na tretej štúdiovke, česrtvé správy aj od EX DEO a BESNA

Slováci DOOMAS prezradili detaily o nahrávaní nového albumu a zverejnili nový videoklip. EX DEO vydajú nový album. BESNA nahrávajú debutový album.

DOOMAS

Slovenská kapela DOOMAS je už nejaký čas zavretá v nahrávacom štúdiu, kde pracuje na tretej štúdiovke „R´lyeh“. Získali sme niekoľko informácií zo zákulisia nahrávania. „Album je v štádiu pred dokončením. Prvýkrát robíme reamping. To znamená, že gitary sa nahrajú v počítači ako digitálna linka a potom sa to prehráva na rôznych aparátoch a zvukoch, čím dosiahneme veľkú hutnosť a hĺbku. DOOMAS je vždy o atmosfére, takže musíme dokončiť ešte všetky atmosférické a hororové doplnky, plus nahrať spev. V septembri máme v Nórsku zabezpečený mastering, kde nám mastrovali aj posledné EP „Portal“. Potom ponúkneme album na vydanie vydavateľom, a ak sa s nikým nedohodneme, pôjde to cez Gothoom Productions . V júli chystáme nahranie videoklipu k titulnej skladbe „R’lyeh“ a uvidíme či bude. Do konca roku nás čaká zhruba 15 koncertov a festivalov. Či album vyjde tento rok ešte nie sme rozhodnutí, všetko záleží či sa dohodneme s nejakou firmou,“ vyjadril sa líder kapely Peter Beťko exkluzívne pre Valhalla.sk. Okrem toho ešte dávame do pozornosti ich nový videoklip ku skladbe „Abyss“ z EP „Portal“.

Kanadská formácia EX DEO (bočný projekt chalanov z KATAKLYSM) vydá 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový štúdiový album „The Thirteen Years of Nero“. Nižšie nájdete aj prvú ochutnávku v podobe klipovky „Imperator“.

Post-black metalová formácia BESNA dokončuje debutový album. „Aktuálne dokončujeme nahrávanie. Chýbajú nám ešte vokály do vyše polovice pesničiek a basa do jednej. Zvyšok je už nahratý. Následne to pošleme do Poľska na mix, o ktorý sa postará Krystian Lukaszewicz, a potom ešte niekomu ďalšiemu na mastering. To ešte nemáme presne dohodnuté. Album sa bude volať „Zverstvá“ a bude obsahovať 6 skladieb. Chceme, aby vyšiel na platni a aj na CD. Celková hracia dĺžka bude okolo 45 minút. Vydanie by sme chceli stihnúť ešte tento rok, ale keďže ho plánujeme rozposlať do viacerých vydavateľstiev, nevieme odhadnúť ani približný dátum vydania,“ vyjadrila sa skupina pre Valhalla.sk.