BELGICKÉ DUO SA PREDSTAVÍ V PREŠOVE

RESISTANCE (Belgicko – Deathcore)
www.myspace.com/resistance666

DARK SENSATION (Belgicko – Thrash/Death)
www.myspace.com/darksensationband

THE SEARCH (PO – Metal)

BURN THE FRAGMENTS (KE – Metal)

27.3.2010, Prešov – Krčma u Ponča, Vstupné 5 €, začiatok: 18:30
Viac info: www.eplagency.sk, info@eplagency.sk, www.myspace.com/eplconcertagency

Resistance:
Tento belgický extrémne metalový spolok začal s osídľovaním sveta svojimi peckami okolo roku 2004, kedy kapelu zakladá basgitarista Ben. Kapela spočiatku začína ako priamočiary hardcore s vplyvmi metalu, avšak po niekoľkých zmenách v zostave sa z kapely čím ďalej tým viac stáva death metalová mašinéria s prvkami hardcore. Po niekoľkých rokoch budovania mena kapely koncertovaním v Belgicku a Francúzsku, kapela vydáva prvý dlhohrajúci album „TRAUMA“ a pocity vo vnútri kapely naznačujú, že spolok sa po hudobnej stránke nachádza presne tam kde chce.
V roku 2008 prichádza spolok na scénu s agresívnejším poňatím muziky, avšak intenzívna dávka melodiky robí z tejto smečky čosi viac ako len obyčajný death metal. Nový materiál je mix extrémneho death metalu s prvkami hardcore, pričom sama kapela uvádza ako inšpiráciu spolky ako: KATAKLYSM, ALL SHALL PERISH, DESPISED ICON, MACHINE HEAD, HEAVEN SHALL BURN a MESHUGAH.
V apríli 2008 kapela vydáva druhú dlhohrajúcu platňu pod názvom „2 Sides Of Modern World“ na ktorom nájdete tradične death metal reznutí prvkami hardcore v tom najlepšom podaní.
Borcom z RESISTANCE momentálne vyšla tretia platňa s názvom Lords Of Torment, ktorú odprezentujú aj na Prešovskom koncerte a chalani sa na začiatku roka 2010 objavili aj na európskom tour po boku KATAKLYSM/BELHEGOR/SUICIDAL ANGELS a DARKEST HOUR.
Momentálna zostava kapely:
Sebastien Lievin – Vocals
Olivier Dris – Guitars
Richard Tiborcz – Guitars
Benoit Sizaire -Bass
Jonas Sanders – Drums

Dark Sensation:
Kapela DARK SENSATION, je mix thrash/death metalu, ktorý vás dostane do varu presne vo chvíli keď to najviac potrebujete a svojou živelnosťou Vás dokonale dostanú presne tam kam si naplánovali a len pripomeniem že fanúšikovia spolov ako sú PANTERA, HATESPHERE, THE HAUNTED a PRO-PAIN budú vedieť čo môžu očakávat.
Dark Sensation si buduje meno nespočetným množstvom odohraných konecrtov a samozrejme sovjimi štúdiovými počinmi „FALL OF DUTY“ a „TRENDKILL“ Z ktorých si práve druhý menovaný počin vyslúžil veľmi kladný postoj metalovej kritiky. Kapela maká ako o život a na svetových pódiách sa ukazuje po boku hviezd ako STUCK MOJO, ALL SHALL PERISH, SKINLESS, VADER, EKTOMORF, JOB FOR A COWBOY, LENG TCH’E, SEPULTURA, KATAKLYSM  či BEHEMOTH.

The Search:
Táto prešovská kapela nieje domácemu publiku žiadnou neznámou. Pôsobí už pekných pár rokov na domácej scéne a dá sa povedať, že prakticky v nezmenenej zostave. Štýlovo je ťažko zaškatuľkovať túto kapelu k nejakému presnejšiemu  definovanému žánru. The Search hrajú jednoducho metal kde si svoje nájde hádam každý a aj ten náročnejší poslucháč.

Burn The Fragments:
Kapela Burn The Fragments vznikla v roku 2007. V štvorčlennom zložení, pod názvom Andeathonium, mlátiaci zmes americkej a švédskej starej školy death metalu odohrali niekoľko málo koncertov pred kapelami ako Hate, Sceptic, Infected Flesh, Dementor alebo Killchain. V polovici roka 2009 sa kapela rozhodla pozmeniť žáner svojej muziky a začali sa venovať cvičeniu nového materiálu. Spevák Cypruss z pôvodnej zostavy sa presunul za gitaru a kapela v súčasností hľadá nového vokalistu. Zatiaľ teda nezostáva nič iné, ako predvádzať inštrumentálne vystúpenia. Prvýkrát svoj nový polhodinový set predviedli v decembri 2009 pred britskými Burning Skies. Od začiatku roka 2010 kapela pôsobí pod názvom Burn The Fragments. Ich muzika je jemne inšpirovaná kapelami ako Cephalic Carnage, The Faceless alebo Veil of Maya, čo dá dokopy jednoduchšiu formu technického experimentálneho death metalu s prímesou jazzu, funky a iných úletov.

Viac info :
www.eplagency.sk
www.myspace.com/eplconcertagency
www.myspace.com/resistance666
www.myspace.com/darksensationband
http://bandzone.cz/thesearch

Tlačová správa