MINISTRY budú na novom albume hovoriť o morálnej hygiene, TRIVIUM zverejnili nový singel

MINISTRY vydajú nový album. TRIVIUM zverejnili nový singel. ENSLAVED so špeciálnou skladbou. GAMMA RAY vydajú nový živák. SAXON prezradili dátum vydania nového albumu. Misha Mansoor zverejnil novú skladbu.

MINISTRY

Industrial metalová formácia MINISTRY vydá 1. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records novú štúdiovku s názvom „Moral Hygiene“. K dispozícii je aj prvá ochutnávka v podobe skladby „Good Trouble“. „Dobrá vec na tom všetkom je, že si môžete zobrať rok pauzy od akejkoľvek činnosti, že si naozaj môžete sadnúť a mať prehľad o veciach. Videl som, ako sme zvládli niekoľko verejných kríz – od pandémie po rasovú nespravodlivosť až po to, koho volíme za vedenie našej krajiny – je to, že doba sa mení a spoločnosť sa musí zmeniť, aby sa dostala preč od myšlienky staraj sa o seba a ser na všetko ostatné. Teraz viac ako kedykoľvek predtým potrebujeme morálnu hygienu. To ma pohltilo, keď som písal tento album. Musíme sa k tomu vrátiť, aby sme fungovali na tejto planéte ako ľudský druh. A som hrdý, že som mal na tomto albume tak skvelých hostí, ako sú Billy Morrison, Jello Biafra a Arabian Prince, ktorí pomohli upevniť tento odkaz,“ vyjadril sa v tlačovej správe líder kapely Al Jourgensen.

Kapela TRIVIUM zverejnila nový singel „In the Court of the Dragon“, ktorý je podporený krátkym filmom režírovaným Ryanom Mackfallom. „Riffy sme začali dávať dokopy minulý rok bez možnosti koncertovania. Rozhodli sme sa využiť túto neistotu vo svoj prospech a tvoriť bez akýchkoľvek obmedzení a záväzkov. Názov piesne vyšiel z poviedky Roberta W. Chambersa. Príbeh je plný hrôzy a neistoty a bolo cítiť, že zapadá do doby, v ktorej sme minulý rok všetci žili. Namiesto priameho prerozprávania sme sa rozhodli ísť inou cestou a vytvoriť vlastný príbeh okolo hudby, ktorú sme napísali,“ vyjadril sa v oficiálnom vyhlásení basgitarista Paolo Gregoletto. Ešte dodáme, že intro do danej skladby skomponoval Ihsahn (EMPEROR).

Nemci GAMMA RAY vydajú 10. septembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC nový živák (CD/DVD/Vinyl/Blu-ray) „30 Years Live Anniversary“. Nahrávka ponúkne záznam zo streamovaného koncertu z 27. augusta 2020 a zároveň poslúži ako pripomienka 30. výročia kapely. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Land of the Free“.

Nóri ENSLAVED zložili pieseň „Strie Draumar“ (Troublesome Dreams) pre projekt „Mitt Språk – Min Song“ (My Language – My Song) nórskeho múzea Nynorsk kultursentrum. Nynorsk je jedným z nórskych dialektov s koreňmi siahajúcim k prvému jazyku, ktorým sa hovorilo v historických dobách a okrem iným miest sa ním hovorí aj v miestach, kde dve hlavné postavy kapely, Ivar Bjørnson a Grutle Kjellson vyrastali. Text piesne je napísaný práve v tomto dialekte a pojednáva o tvrdom živote starých a prastarých rodičov v západnom Nórsku. Taktiež sa dotýka témy, ako sa spoločnosť vyrovnávala s duševným zdravím a hanbou, ktorá bola alebo stále je s tým spojená. Spomínanú skladbu si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

Veteráni SAXON oznámili, že 4. februára 2022 im vyjde nový a zatiaľ nepomenovaný album. Pracovné názvy novej dosky boli „Carpe Diem“ a „The Pilgrimage“.

Gitarista Misha Mansoor (PERIPHERY), v sólovej tvorbe vystupujúci ako Bulb, vypustil do sveta novú pieseň „Far Too High“, v ktorej hosťoval jeho brat Axel Mansoor. Skladba je súčasťou jeho debutovej sólovky „Moderately Fast, Adequately Furious“. Tá vychádza 16. júla prostredníctvom vydavateľstva 3DOT Recordings.