ENSLAVED sa chystajú cestovať do budúcnosti, GUNS´N´ROSES zverejnili nový singel

ENSLAVED vydajú nové EP. GUNS´N´ROSES s novou skladbou. MADBALL nebudú hrať na akciách, kde bude vyžadovaný dôkaz o očkovaní. MASSACRE oznámili nový album. BLOOD RED THRONE a WOLVES IN THE THRONE ROOM zverejnili nové skladby. SECRET SESSION vydávajú nový album.

ENSLAVED

Nórskej formácii ENSLAVED vyjde 1. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records štvorskladbové EP „Caravans to the Outer Worlds“. Novinka je príbehom odchodu, zanechania neplodného a pustého sveta a odvážneho cestovania do budúcnosti. „EP „Caravans to the Outer Worlds“ je príbeh, ktorý chcel byť vyrozprávaný a hudba, ktorú je potrebné počuť. Kto sme, že to spochybňujeme? Cesta vpred sa po albume „Utgard“ uvoľnila a my sme ju nasledovali. Minulosť, prítomnosť a budúcnosť sa spojili v EP, ktoré pre nás znamená jeden obrovský skok,“ uvádza gitarista a hlavný skladateľ Ivar Bjørnson v tlačovej správe. Pod správou si môžete vypočuť titulnú skladbu, podporenú aj obrazovým materiálom.

Kapela GUNS´N´ROSES zverejnila nový singel s názvom „Absurd“. Ide o prerobenú verziu predtým nevydanej skladby „Silkworms“. Spomínaná pieseň vyšla von niekoľko dní po tom, čo ju poprvýkrát zahrali naživo vo Fenway Parku v Bostone.

Hardcorová úderka MADBALL oznámila, že nebude hrať na koncertoch, kde bude vyžadovaný dôkaz o vakcinácii. „Rešpektujeme akékoľvek rozhodnutia, ktoré ľudia robia so svojim telom, ale nemôžeme hrať s čistým svedomím na akciách, pri ktorých budú na vstupe vyžadované súkromné lekárske informácie (napríklad stav o očkovaní),“ napísala kapela na svojom Instagrame.

Old school death metalisti MASSACRE vydajú 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „Resurgence“. Nižšie nájdete prvú ukážku v podobe lovecraftovskej skladby „The Innsmouth Strain“.

Deatheri BLOOD RED THRONE zverejnili lyric video k novej skladbe „Conquered Malevolence“ z chystanej dosky „Imperial Congregation“. Tá má dátum vydania stanovený na 8. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Black metalisti WOLVES IN THE THRONE ROOM sa hlásia o slovo so skladbou „Primal Chasm (Gift of Fire)“, ku ktorej natočili aj videoklip. Skladba je súčasťou albumu „Primordial Arcana“. Ten uzrie svetlo sveta 20. augusta prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Slovenská skupina SECRET SESSION vydáva nový album s názvom „Dancing in the Liquid Light“, ktorý je výnimočný hneď v niekoľkých ohľadoch. Nevznikol v nahrávacom štúdiu, ale naživo pred obecenstvom v Banskej Bystrici za spoluúčasti medzinárodného umeleckého súboru Divadla Štúdio tanca. Etablovaná kompánia a médium súčasného tanca sa ukázali ako funkčný a nenásilný nástroj, na rozšírenie/obohatenie silného obrazotvorného potenciálu hudby SECRET SESSION. Šesť profesionálnych tanečníkov z krajín ako Čile, Poľsko, Cyprus, Malajzia a Slovensko si na skladby kapely pripravilo pestré tanečné choreografie, ktoré pretkali teatrálnymi vsuvkami a spontánnymi improvizáciami. Výsledkom bol synkretický živý zážitok spájajúci duch hudby, tanca, pohybu a v neposlednom rade výtvarného umenia. Vystúpenie totiž svojimi kúzelnými projekciami sprevádzala dvorná „meotaristka“ skupiny Iva Macková. Mnoho z toho vidieť aj v klipe k piesni „Emperor´s Daughter“, ktorý plní funkcie reportáže z tohto večera. Album skupina vydáva v spolupráci so začínajúcim lokálnymi vydavateľstvom Mesiac Records, ktorého zakladateľ Vigo Vigaš (ex Lunárne legendy, Regale) nahrávku zároveň s citom pre dynamiku a detail mixoval a mastroval. Fyzicky album vychádza ako limitovaný CD digpicak s prekladmi textov a digitálne je dostupný na streamingových službách. Po niekoľkých letných koncertoch sa skupina pripravuje na jesenné klubové vystúpenia, na ktorých odznejú piesne zo všetkých troch albumov. – Tlačová správa