Yafura Rock Fest v Martine: 9 kapiel od dvanástej do dvanástej, EUFORY sa predstavia aj s Tanjou

Organizátori charakterizujú festival ako posledný letný a prvý školský v roku 2021.

YAFURA ROCK FEST 2021

EDITOR (Sk)
EUFORY + TANJA (Sk a Cz)
MOFOKILLER (Sk)
CARPE DIEM (Sk)
a ďalší

Sobota 4.9.2021, Martin – Areál SIM
Štart: 12:00, vstupné: 15 eur

Začiatok a otvorenie festivalu obstarajú dve bratislavské formácie vo svižnom punk rocku. Úplne prvou je kapela HRUBÝ DOMÁCI PRODUKT, ktorá chce prezentovať svoju nedávno vydanú debutovú platňu „Iluzionista“. Následne pódium obsadí kapela MINORITY s ich energickým „kalifornským“ punk rockom, ktorý je zľahka poprepájaný s prvkami žánrov ako sú rock’n’roll, folk či country. Pripraviť sa môžeme na melodické, chytľavé a ľahko zapamätateľné refrény.

Ďalej pokračuje úspešný projekt zlínskych FIREBALL. Ich hard rock úspešne bodoval aj v relácii TV REBEL kde sa ich klip ocitol až päťkrát na prvom mieste. Určitý hudobný predel zabezpečí nitrianska formácia CARPE DIEM. Naservírujú nám prierez hardrockovými peckami, ktoré preveril čas.

Bratislavský MOFOKILLER nalejú do návštevníkov svoju hudbu, ktorú prezentujú skôr singlami ako albumovo ucelenými projektmi. Nasledovať budú dve české zoskupenia. Najprv svoj hardrock obohatený o prvky groovu predvedú frýdecko-místecký ABSOLUT DEAFERS. Potom sa predstaví kapela RAIN, ktorá je najvzdialenejším účastníkom tohtoročného Yafura Festu. Muzikanti prídu až z Liberca.

YAFURA ROCK FEST zostavila dramaturgiu tohtoročného festivalu bez tradičných headlinerov. Záver tohtoročného festivalu bude patriť domácim martinským silným zoskupeniam – EUFORY a EDITOR.

EUFORY sa za svoju existenciu vypracovali na poprednú formáciu vo svojom žánri a presadzujú sa svojim power metalom úspešne na festivalových pódiách. Kapela uvedie aj novinku zo svojho v poradí už tretieho albumu – premiérovo to bude aj pre EUFORY netradične duet. Martinčania totiž spojili sily s rockovou dračicou, ktorú pozná snáď každý rocker žijúci na území Čiech a Slovenska – s Tanjou.

EDITOR je snáď najdlhšie koncertne činnou slovenskou kapelou. Prvé demo nahrávky vznikli niekedy v roku 1989 a ich zatiaľ posledný štúdiový album „Old School“ bol úspešným návratom na koncertné pódiá. Kapela uvedie na festivale prierez toho najlepšieho, čo má v repertoári.

Návštevníci jednodňového podujatia sa tak môžu tešiť na 9 kapiel od dvanástej do dvanástej.

FB Event

Plagát k Yafura Rock Fest 2021

Tlačová správa