V Benátkach mal premiéru dokument o LED ZEPPELIN, KORPIKLAANI natočili klip na novú skladbu

Vznikol dokument o LED ZEPPELIN. KORPIKLAANI, MASSACRE, BLOOD RED THRONE, THE RASMUS a ARCHSPIRE zverejnili nové skladby. MOTIONLESS IN WHITE s novým klipom.

Traja členovia LED ZEPPELIN

V sobotu 4. septembra mal na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach premiéru dokument „Becoming Led Zeppelin“ o skupine LED ZEPPELIN. Film režírovaný Bernardom MacMahonom mapuje meteorický vzostup k hviezdnej sláve legendárnych rockerov. „Nechcel som mať kapelu iba s gitaristom a ostatní chalani by boli hráčmi iba trochu. Takých skupín bolo veľa. Chcel som, aby bol každý rovnako silný hudobník. A keď sa spoja, budú navzájom cítiť prínos ostatných a aj svoju hru. Robert Plant, ja a John Paul Jones sme na prvom albume nehrali na takej úrovni intenzity a kvality, na akú sme mali, ale všetko sa to spojilo v niečo skutočne špeciálne. A nikdy to neprestalo,“ vyjadril sa gitarista Jimmy Page v rozhovore pre Fred Film Radio. Pod správou nájdete krátky teaser k spomínanému dokumentu.

Folk metalisti KORPIKLAANI vypustili do sveta nový singel „Ennen“, podporený aj obrazovým materiálom.

Death metaloví veteráni MASSACRE zverejnili novú skladbu „Ruins of R´lyeh“ z chystanej dosky „Resurgence“. Tá vyjde 22. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Nórska formácia BLOOD RED THRONE sa hlási o pozornosť so skladbou „6:7“ z albumu „Imperial Congregation“. V poradí desiata štúdiovka vychádza 8. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Fíni THE RASMUS natočili videoklip k novej skladbe „Venomous Moon“, ku ktorej si pozvali krajanov APOCALYPTICA. Ide o druhý singel z nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. „Skladba je o izolácii a oddelení od sveta, ale napísal som to skôr, ako sa objavil vírus. Asi som zachytil pohľad do budúcnosti, ktorý potom piesni dodal úplne novú vrstvu melanchólie,“ uvádza v tlačovej správe spevák Lauri Ylönen. Ešte dodáme, že videoklip je inšpirovaný seriálom Stranger Things.

Technickí death metalisti ARCHSPIRE predstavili rovnomennú skladbu z albumu „Bleed the Future“, ktorý vyjde 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Americká metalcore/industrialová kapela MOTIONLESS IN WHITE zverejnila live videoklip k piesni „</c0de>“ zo stále aktuálnej radovky „Disguise“.