Winter Gothoom sa presúva na rok 2022. Festival má spájať a nie rozdeľovať, vyhlásil Peter Beťko

Súčasná pandemická situácia nedovoľuje usporiadať podujatie v takom rozsahu, ako by si organizátor predstavoval.

Peter Beťko počas nateraz posledného Gothoomu v roku 2019. Foto: Alena Červeňanská

Na konci októbra sa mali všetci fanúšikovia metalu zísť v Žiari nad Hronom, kde Peter Beťko chystal zimnú edíciu obľúbeného festivalu Gothoom. Medzi headlinerov podujatia patrili kapely BENIGHTED, HATE, HYPNOS, ROOT.

Súčasná nelichotivá pandemická situácia však nedovoľuje uskutočniť poduajtie v plnom rozsahu a tak sa Peter Beťko rozhodol zimnú edíciu posunúť na 25. a 26. marca 2022.

„Gothoom má spájať a nie rozdeľovať. Toto mi napadlo, keď som sa vracal z hygieny, kde mi povolili 150 ľudí O/T/P alebo 500 zaočkovaných. Mám predaných 350 vstupeniek a to mám pustiť len zaočkovaných? Alebo mám ostatným 200 ľuďom povedať, že sorry – nemôžem vás pustiť. Pokuta za nedodržanie opatrení je 20 000 eur. Nebudem ľudí segregovať a rozdeľovať. Buď tam budeme všetci alebo nikto.

V Českej republike sme hrali celé leto, ešte aj minulý týždeň a tam takýto problém nebol. Veľmi som chcel, aby sme sa zase všetci stretli a poriadne zabavili, ale v tejto situácii to momentálne nepôjde. Mal som to urobiť v čase, keď tu bol pápež a bolo by všetko ok. Za túto situáciu nemôžem ani, ani vy. Dlho som premýšľal či to preložiť, respektíve nezrušiť, keďže som už dvakrát prekladal veľký Gothoom, tak som si dal ešte jednu šancu a Winter Gothoom so preložil na 25. – 26.3.2022. Verím, že snáď už bude situácia lepšia. Všetci, ktor chcete vrátiť peniaze, píšte na gothoom@gothoom.com, pretože je aj veľa skupinových objednávok, aby som vedel komu a kde poslať peniaze späť. Situácia je aká je. Veľmi som sa chcel s vami všetkými stretnúť a zaspomínať na našich priateľov, ktorí už medzi nami nie sú a uctiť si ich pamiatku. Tak budem jusieť ešte chvíľku vydržať,“ napísal Peter Beťko na facebook.

Winter Gothoom sa posúva na koniec marca 2022.