Bohatý novinkový blok: GHOST, MASTODON, LIMP BIZKIT, AC/DC, RIVERS OF NIHIL, THALARION a ďalší

GHOST, MASTODON, LIMP BIZKIT, LOCK UP, THE DEVIL WEARS PRADA a OF MICE & MEN zverejnili nové skladby. AC/DC a RIVERS OF NIHIL s novými klipmi. THALARION podrobnosti o comebackovom albume.

GHOST

Švédi GHOST zverejnili novú skladbu s názvom „Hunter´s Moon“, ktorá je súčasťou soundtracku k filmu „Halloween Kills“, ktorý sa do kín dostane koncom októbra. Kreatívna spolupráca medzi skupinou a produkčnou spoločnosťou Blumhouse začala v novembri 2018, keď GHOST koncertovali v Los Angeles a o rok na to, bol líder kapely Tobias Forge, pozvaný na natáčanie a stretnutie s režisérom filmu Davidom Gordonom Greenom.

Skupina MASTODON zverejnila novú novú, klipom podporenú skladbu „Teardrinker“ z dvojalbumu „Hushed and Grim“. Ten vychádza 29. októbra prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records.

Americká formácia LIMP BIZKIT vydala nový singel „Dad Vibes“. Zatiaľ posledný album „Gold Cobra“ vydali v roku 2011, a to aj napriek tomu, že posledných desať rokov strávili dosť času písaním a nahrávaním hudby.

Death/grinderi LOCK UP zverejnili novú skladbu „Dark Force of Conviction“ z albumu „The Dregs of Hades“. Novinka má dátum vydania stanovený na 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Listenable Records.

Veteráni AC/DC natočili nový videoklip ku piesni „Through the Mists of Time“ z aktuálnej štúdiovky „Power Up“. „Existoval riff pre skladbu Through the Mists of Time, Angus Young pre ňu napísal text a verím, že zachytil všetko – keď kapela začínala, keď bol rokenrol bezstarostný, keď nikto nemyslel na čokoľvek iné, iba sa dobre zabaviť a hrať. A všetka táto krásna nevinnosť bola preč. Myslím si, že text zhmotnil sentiment. Pravdupovediac, vždy, keď to počujem, naskakuje mi husia koža a je to pocta Malcolmovi Youngovi. A je to iné. Neviem, či sa líši od všetkého, čo sme robili predtým, ale rozhodne to stojí za to,“ vyjadril sa pre Radio X spevák Brian Johnson.

Kapela RIVERS OF NIHIL natočila nový videoklip ku skladbe „The Void from Which No Sound Escapes“ z čerstvej radovky „The Work“. „Skladba bola zostavená pomerne skoro v procese písania albumu The Work. Obsahuje niekoľko známych zvukov, ktoré ľudia od našej kapely očakávajú, a zároveň vyzdvihuje niektoré nové zvuky a textúry, s ktorými sme nikdy predtým neexperimentovali,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Brody Uttley.

Slovenská kapela THALARION oznámila, že ich nový album „Dying on the Scorched Plains“ vyjde 10. decembra prostredníctvom vydavateľstva Uprising! Records. „Desať skladieb old schoolového doom/death metalu, ktorý v sebe nesie odkaz albumov Four Elements Mysterium a Tunes of Despondency vás prenesie cez vyprahnuté pláne, po tajomných cestách až do nemilosrdných končín krajiny, z ktorej niet návratu,“ uvádza skupina na svojich stránkach. Nová štúdiovka prichádza po veľmi dlhej dobe, keďže posledný album „Hellium“ vydali ešte v roku 2004. Prvého singla z novinky „Sub Rosa“ sa fanúšikovia dočkajú 15. októbra.

Artwork k albumu „Dying on the Scorched Plains“ od THALARION

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA vypustili do sveta nový singel „Sacrifice“, ku ktorému natočili aj videoklip.

Zoskupenie OF MICE & MEN sa hlási o slovo s novým singlom „Mosaic“. „Skladba je o otázke, či dokážeme ako ľudia prekonať našu zdanlivo prvotnú potrebu bojovnosti, pretože v dnešnej dobe je v našich životoch rozšírenejšia než kedykoľvek predtým,“ vyjadril sa vokalista a basák Aaron Pauley.