HRADBY SAMOTY V.: MILOVNÍCI AMBIENTU SI PRÍDU NA SVOJE

HRADBY SAMOTY V.

BAD SECTOR (Ita) – dark ambient
IN SLAUGHTER NATIVES (Swe) – martial industrial
SUI GENERIS UMBRA (Pol) – dark ritual ambient
SVARTSINN (Nor) – dark ambient
PAPRSKY INŽENÝRA GARINA (Cze) – industrial
PHRAGMENTS (Sk) – dark ambient industrial
a mnoho ďalších

4. – 5. 7. 2014, Rosice u Brna – Zámok Rosice

Cena vstupeniek na celý festival: 30 €/800 CZK (predpredaj), 40 €/1100 CZK (na mieste)

Smerom 20 km na západ od mesta Brno nájdete malé, malebné, ospalé mesto Rosice. Napriek faktu, že sa bude jednať o prvý júlový víkend a počasie bude zrejme honosne slnečné, dostanú Rosice po dva dni zvláštny, temne sureálny ráz. Ulice zaplnia čierne postavy a mesiac nad zámkom po dve noci nezapadne. HRADBY SAMOTY prehovoria dušou vecí, ktoré ani dávna história rosického hradu nepresahuje.

Piaty ročník festivalu, na ktorom sa stretáva to najlepšie z domácej a zahraničnej industriálnej, temne ambientnej, noise a experimentálnej scény, sa vracia na svoje staré dejisko, do rosického zámku a priľahlého protiatómového krytu. Pušný prach je pripravený, stačí už len škrtnúť zápalkou… Staré divadlo a zapadnutá podzemná spoločenská miestnosť sa premenia na dve pódiá s veľmi pekným, starostlivo vyskladaným line-upom. Tešte sa na sviatok hudby a hedonizmu!

V krásnych renesančných priestoroch budete mať možnosť vidieť koncerty legiend akými sú taliansky dark ambient BAD SECTOR, švédsky martial industrial IN SLAUGHTER NATIVES, českí klasici PAPRSKY INŽENÝRA GARINA a v rámci svojho reunionu poctí toto podujatie svojim prvým špeciálnym koncertom po desiatich rokoch poľský dark ritual ambient SUI GENERIS UMBRA. Pomalé vody budú zamŕzať pri vystúpení nórskeho projektu SVARTSINN, aby boli následne spálené lávovým dažďom bubnujúcim rytmus do kozmu – THE DEVIL & THE UNIVERSE z Rakúska. Príde ruská divožienka LAMIA VOX a voľne plynúce zvukové vlny budú čarovať ABADONED ASYLUM z Poľska a slovenské projekty PHRAGMENTS a BRADA. Energické spojenie dark ambientu s black metalom bude páchať 777BABALON. To už sa však pomaly presúvame podzemnými chodbami do priestorov určených k prežitiu ľudstva v prípade atómovej kataklyzmy, kde sa na druhom stejdži predstavia české a slovenské experimentálne projekty s divokosťou v srdci – free jazzové terror saxafónové duo MY LIVE EVIL s krásnou tanečnicou pri tyči, jazzovo elektronické besnenie SHIBUYA MOTORS, zaškriekať si prídu RUŽOVÍ KOVBOJI a menšie podzemné erupcie pod rosicami budú so svojim rytmickým setom spôsobovať DIDAKTIK EM. V kolaboračných setoch sa vám predstavia česko-slovenský brutisticko-futuristický kolektív HLUKOVÁ SEKCE a bratislavská Noize Konspiracy pod názvom TERRIFYING VISIONS OF HELL. Radosť a šťastie prinesú KARL KRAUTNER ft NINA. Kto má rád ticho, môže si ho užívať v lese, pretože od večera do rána a od rána do večera vám bude vyhrávať LAZY BASTARDS SOUND SYSTEM.

V zámockej kuchyni sa bude variť vynikajúci vegánsky guláš a všakovaké iné dobroty aj pre všežravcov. Čapovať sa bude pivo z lokálneho pivovaru. Stanovať sa bude v priestore pri zámku a určité percento z predaja každej z 222 vstupeniek bude použité na opravy a rekonštrukcie objektu. Predpredaj vstupeniek je spustený od 1. 3. a bude prebiehať do 22.6.2014!  

STAGE 1 – THEATRE

IN SLAUGHTER NATIVES (swe)
BAD SECTOR (it)
PAPRSKY INŽENÝRA GARINA (cz)
SUI GENERIS UMBRA (pl)
SVARTSINN (nor)
PHRAGMENTS (sk)
LAMIA VOX (rus)
THE DEVIL & THE UNIVERSE (at)
ABANDONED ASYLUM (pl)
MY LIVE EVIL (sk)

STAGE 2 – FALLOUT SHELTER

LAZY BASTARDS SOUNDSYSTEM (sk)
HLUKOVA SEKCE (cz-sk)
RUŽOVÍ KOVBOJI (sk)
BRADA (sk)
SHIBUYA MOTORS (sk-cz)
DIDAKTIK EM (sk)
777 BABALON (sk)
TERRIFYING VISIONS OF HELL (sk)
KARL KRAUTER ft NINA /cz/

Exibition:
HANNIBAL TRIPET
SKEPTA

Limitovaná kapacita : 222 lístkov!


http://hradbysamoty.org

Tlačová správa