KORN vydajú vo februári ďalší album, TRIVIUM kúpili vlastný hangár. VOLBEAT a UNLEASHED s novými klipmi

KORN oznámili vydanie nového albumu. TRIVIUM, VOLBEAT a UNLEASHED s novými klipmi. ANNIHILATOR vydajú nanovo jeden známy album s mnohými hviezdnymi hosťami. WE CAME AS ROMANS zverejnili nový singel.

KORN

Americká formácia KORN oznámila, že 4. februára 2022 jej prostredníctvom vydavateľstva Loma Vista Recordings vyjde nový album s názvom „Requiem“. Novinka vznikla počas pandémie, keď skupina nemohla po prvýkrát v kariére koncertovať. Nižšie si môžete vypočuť prvý singel „Start the Healing“, ku ktorému nahrali aj videoklip. „Našou myšlienkou pre toto video bolo zmutovať DNA kapely. To, čo ich robí tak inšpirujúcimi. Ich zmes surovej sily, transportnej estetiky a ľudských emócií. Chcel som diváka vziať na emocionálnu cestu, ako to robí ich pieseň. Katarzná smrť a znovuzrodenie, ktoré snáď pomôžu preniesť poslucháča cez akékoľvek osobné problémy. V spolupráci s 3D umelcom Anthonym Ciannameom sme prenikli do mytológie KORN a preskúmali sme ich obrovskú studňu svetla a temnoty, aby sme vytvorili sureálnu nočnú moru,“ vyjadril sa režisér klipu Tim Saccenti.

Kapela TRIVIUM zverejnila video piesne „In The Court of the Dragon“ natočené zo svojho hangáru, ktorý kúpila v roku 2020. Pieseň pochádza z rovnomenného albumu vydaného pred mesiacom. Frontman Matt Heafy sa vyjadril v rozhovore pre Loudwire o kúpe hangáru: „Zatiaľ sa to úplne nezaplatilo, ale urobili sme tu hudobný videoklip, natáčali mini live DVD a live stream, niekoľko fotení pre obálky časopisov, naše promo fotenia a propagácie. Na toto by sme museli nájsť zariadenie a platiť denné sadzby za priestory. Ale tento hangár je všetko, čo sme kedy potrebovali. V budúcnosti môžeme začať expandovať – umožniť kapelám, aby tam točili svoje klipy, živé prenosy a podobne. Na poschodí máme miestnosť, ktorá bude prerobená na nahrávací priestor, skúšobňu, obývačku a kúpeľňu. Na prízemí je sklad, kuchyňa, gitarové pracovisko a pracovisko pre bicie, spálňa, sprcha a kúpeľňa. Verím, že sa nám to čoskoro vyplatí väčším obsahom, ktorý vytvoríme.“

Dáni VOLBEAT natočili videoklip ku piesni „Shotgun Blues“ z albumu „Servant of the Mind“. V poradí ôsma štúdiovka im vyjde 3. decembra prostredníctvom vydavateľstva Republic Records.

Vikingovia UNLEASHED natočili nový videoklip ku skladbe „You Are the Warrior!“ z práve dnes (12.11.) vydanej dosky „No Sign of Life“. „V boji o život budú pre bojovníka chvíle, kedy sa bude zdať, že celý svet je proti vám. Keď bolesť a utrpenie vrcholia a všetko je v tme. Toto je čas pripomenúť si dôvod zápasu a spomenúť si na tých pred vami, ich odhodlanie a oceľovú vôľu. Zameriavate sa na najušľachtilejší čin zo všetkých a usilujete sa o veľkosť, o najvyšší zo všetkých ideálov. To je volanie k Odinovi. Ako sa budete plaviť do veľkého neznáma života, veľkého dobrodružstva, na obzore budú tmavé mraky a vedzte, že skôr či neskôr vietor utíchne, a budete musieť veslovať. To je hodina Midgardského bojovníka. Vtedy je váš čas niesť sekeru zodpovednosti a ochranný štít pre tých, ktorí sa nedokážu ochrániť sami. Bitka vašich predkov sa skončila, toto je teraz vaše! Vy ste bojovníci a bojujete!“ okomentoval novú pieseň líder kapely Johnny Hedlund.

Thrasheri ANNIHILATOR vydajú 18. februára 2022 prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC album „Metal II“, čo bude nanovo nahratá štúdiovka „Metal“ z roku 2007. Pre tento počin bol za bicie naverbovaný Dave Lombardo (ex-SLAYER), vokály obstaral Stu Block (INTO ETERNITY, ex-ICED EARTH). Zoznam hostí na albume tvoria: Willie Adler (LAMB OF GOD), Alexi Laiho (CHILDREN OF BODOM), Steve „Lips“ Kudlow (ANVIL), Dan Beehler (EXCITER), Jesper Strömblad (IN FLAMES), Angela Gossow (ex-ARCH ENEMY), Jeff Loomis (ARCH ENEMY, NEVERMORE), Anders Björler (THHAUNTED, AT THE GATES) a Corey Beaulieu (TRIVIUM). Okrem toho ich vydavateľstvo oznámilo pozoruhodnú sériu reedícií celého katalógu, ktorý vám poskytne špeciálne edície, bonusový materiál, exkluzívne a predtým nevydané veci. Celkovo bude v priebehu niekoľkých rokov vydaných 18 nahrávok, vrátane pôvodnej verzie albumu „Metal“ z roku 2007.

Metalcoristi WE CAME AS ROMANS zverejnili nový a klipom podporený singel „Daggers“ s hosťujúcim raperom Zero 9:36.