OPETH sa rozišli s dlhoročným bubeníkom, JINJER a ME AND THAT MAN s novými klipmi

OPETH so zmenou v zostave. JINJER a ME AND THAT MAN natočili nové videoklipy. RAVENCLAW vydajú nový živák. CRANIOTOMY a THE AMITY AFFLICTION zverejnili nové skladby.

OPETH

Švédska formácia OPETH už nepočíta so službami bubeníka Martina „Axe“ Axenrota. „Kvôli konfliktu záujmov už Martin Axenrot nie je súčasťou kolektívu OPETH. Jeho náhradou na severoamerickom turné s MASTODON a ZEAL & ARDOR bude Sami Karppinen (THERION),“ napísala kapela na sociálnych sieťach. „Aj keď je smutné, že v kapele už nemáme Axa, nie sme v pozícii, aby sme sa zdržiavali niečím, čo by nás brzdilo. Musíme pokračovať. Netreba dodávať, že sme neuveriteľne vďační, že nám Sami pomáha, vďaka čomu je toto turné uskutočniteľné. Navyše je výnimočný, naozaj! Všetci želáme Axovi len to najlepšie vo všetkom a v každom z jeho budúcich snažení. Mnoho rokov bol neuveriteľne dôležitou súčasťou skupiny a všetci sme zdrvení, že to nakoniec nevyšlo. Ale taký je život,“ dodal líder Mikael Åkerfeldt.

Kapela JINJER natočila nový videoklip ku skladbe „Disclosure!“ z aktuálnej radovky „Wallflowers“. „Toto je štvrtý singel z nášho aktuálneho albumu „Wallflowers“ a je nielen jedným z našich obľúbených, ale tiež sa v ňom stretávame s naším drahým priateľom a bývalým gitaristom Dmitrijom Oksenom v hlavnej úlohe! Bolo to jedno z najintenzívnejších, ale najobohacujúcejších natáčaní videa, aké sme kedy urobili,“ uviedla ukrajinská formácia.

Blues/folkové zoskupenie ME AND THAT MAN sa hlási o slovo s novým videoklipom ku piesni „Under the Spell“ s hosťujúcim Tobiasom Forgeom (GHOST). V tejto piesni však použil pseudonym Mary Goore. „Je to rockabilly na steroidoch a tá časť ME AND THAT MAN, ktorú sme ešte v tejto podobe nepreskúmali,“ napísal Nergal na svojom facebookovom profile. Spomínaná skladba je súčasťou práve dnes (19.11.) vydaného albumu „New Man, New Songs, Same Shit Vol. 2“.

Košickí power metalisti RAVENCLAW vydajú 1. januára 2022 nový živák „Vitam Vivere“ s hosťujúcim Kaiom Hansenom (HELLOWEEN, GAMMA RAY), ktorý je manželom basgitaristky Tonky. Touto nahrávkou si kapela pripomenie 20. výročie svojej existencie.

Domáci brutal death metalisti CRANIOTOMY zverejnili novú skladbu „Sample of Immoral Anatomy“ z chystanej dosky „Ripped Out by Violence“. Novinka uzrie svetlo sveta v januári budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Amputated Vein Records.

Metalcoristi THE AMITY AFFLICTION vypustili do sveta nový singel s názvom „Give Up the Ghost“. „Text už bol napísaný a Ahren Stringer (basgitara/spev) mal refrénovú melódiu na inej demonahrávke, ktorá fungovala pre túto pieseň, takže sa to všetko rýchlo spojilo Z rozmaru za deň sme pesničku ešte predtým nespravili, takže to bol celkom dobrý pocit,“ vyjadril sa vokalista Joel Birch.