Poriadna nálož noviniek: ARCH ENEMY, BEHEMOTH, EXODUS, SWALLOW THE SUN, STERCORE a ďalší

ARCH ENEMY ponúkajú náhľad do zákulisia. BEHEMOTH, EXODUS, SWALLOW THE SUN a STERCORE. George Fisher vydá sólový album. Anders Fridén rozbehol nový projekt. CYNIC zverejnili novú skladbu. SHAPE OF DESPAIR, ANIMALS AS LEADERS a BILLYBIO vydajú nové albumy.

ARCH ENEMY

Kapela ARCH ENEMY zverejnila video ponúkajúce náhľad do zákulisia tvorby videoklipu k singlu „Deceiver, Deceiver“. Spomínaná pieseň je ich prvou novou skladbou po štyroch rokoch.

Poliaci BEHEMOTH sa hlásia o slovo s ukážkou z chystaného živáku (Blu-ray/CD/Vinyl) „In Absentia Dei“ v podobe skladby „Prometherion“. Novinka, ktorá uzrie svetlo sveta 17. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records, ponúkne záznam ich streamovaného koncertu zo septembra 2020.

Thrash metalisti EXODUS zverejnili lyric video ku skladbe „Prescribing Horror“ z čerstvo vydanej štúdiovky „Persona Non Grata“.

George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE) oznámil, že 4. februára mu prostredníctvom vydavateľstva Perseverance Music Group vyjde debutový sólo album s názvom „Corpsegrinder“. O produkciu sa postarali Nick Bellmore (DEE SNIDER, KINGDOM OF SORROW) a Jamey Jasta (HATEBREED). „Keď ma Jamey Jasta oslovil, aby som spravil tento album, dostal som chuť ísť do štúdia s Erikom Rutanom a nahrať vokály. Je to mix death metalu, thrashu, hardcoru a znie to pekelne tvrdo! Som z toho naozaj nadšený a nemôžem sa dočkať, kedy to svet bude počuť,“ uviedol vokalista George Fisher. Album ponúkne celkovo 10 skladieb.

Anders Fridén, frontman formácie IN FLAMES, rozbehol nový projekt s názvom IF ANYTHING, SUSPICIOUS. Album nazvaný „Offair: Lullabies for the Damned“ mu vyjde 3. decembra prostredníctvom Offair Records. „Ponorte sa do neznáma a odvážte sa postaviť výzve. Metalovú hudbu hrám už viac ako 30 rokov, vždy posudzovaný podľa predchádzajúcich pokusov a omylov, za moje rozhodnutia milovaný a nenávidený. Ale toto je po prvýkrát, čas, ktorý sa už nikdy nezopakuje. Niečo nové, niečo iné. Chcem, aby ste zatvorili oči, dýchali a nechali zvuky, aby vás vzali na cestu. Na cestu bez hraníc a obmedzení,“ vyjadril sa Fridén o svojom projekte. Skladby „Farewell“ a „Nodes of Yesod“ sú k dispozícii nižšie.

Doom metalisti SWALLOW THE SUN sa prezentujú novým videoklipom ku piesni „The Void“ z čerstvej novinky „Moonflowers“.

Domáci deathcoristi STERCORE natočili videoklip ku novej skladbe „Failure“ z chystanej dosky „The Death Head“. O réžiu videoklipu sa postaral Jáchym Belcher. Predobjednávky spomínaného albumu sú spustené od nedele. Vydanie má na starosti vydavateľstvo Gothoom Productions.

Progresívci CYNIC vypustili do sveta novú pieseň „In a Multiverse Where Atoms Sing“ z nahrávky „Ascension Codes“. V poradí štvrtá štúdiovka im vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Náladotvorcom SHAPE OF DESPAIR vyjde 22. februára 2022 prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nová radovka „Return to the Void“. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Reflection In Slow Time“.

Hudobní virtuózi ANIMALS AS LEADERS vydajú 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records nový album „Parrhesia“. Nižšie nájdete prvú ochutnávku v podobe klipovky „The Problem of Other Minds“.

Sólovému projektu Billyho Graziadeia (BIOHAZARD) s názvom BILLYBIO vyjde 25. marca prostredníctvom vydavateľstva AFM Records nový album „Leaders and Liars“. Ako ochutnávka nech poslúži lyric videom podporený song „One Life to Live“.