Ďalší album MEGADETH vyjde na jar 2022, titulná skladba bude o more. Novinky hlásia aj SLASH alebo DEEP PURPLE

Nový album MEGADETH by mal vyjsť na jar. SLASH ponúka náhľad na tvorbu videoklipu. DEEP PURPLE zverejnili novú skladbu. WHITESNAKE so zmenou v zostave. Nová slovenská skupina RAWSONIC zverejnila prvý singel.

MEGADETH

Štúdiová novinka „The Sick, The Dying and the Dead“ od MEGADETH by mala vyjsť na jar budúceho roka. Dave Mustaine v rozhovore pre American Songwriter ďalej povedal, že titulná skladba tematizuje mor, ale nesústredí sa len na aktuálnu pandémiu a má historickejší rozsah chorôb, ktoré sužovali ľudstvo. „Samotná pieseň bola historickou cestou o tom, ako sa mor začal a kam sa dostal, počnúc potkanmi na lodiach prevážajúcich chorobu, ktoré sa dostali na breh na Sicílii,“ prezradil. Skladba bola zostavená zo starších riffov. „Veľa riffov sa časom zachránilo,“ doplnil. „Úplne nová pieseň môže byť zložená z niečoho, čo som napísal, keď som mal 15 alebo 55 rokov. Ak je to dobrý riff, uložím si ho.“ Kto však nahral nové basgitarové party po vyhodení Davida Ellefsona stále neprezradil.

Formácia SLASH FEAT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS ponúka náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku piesni „The River Is Rising“. O réžiu sa v centre Los Angeles postaral Todd Harapiak. Spomínaná skladba je súčasťou chystanej nahrávky „4“. Dátum vydania je stanovený na 11. februára prostredníctvom vydavateľstiev Gibson Records/BMG.

Veteráni DEEP PURPLE zverejnili cover skladbu „Rockin‘ Pneumonia and the Boogie Woogie Flu“ od klaviristu Huey „Piano“ Smitha. Pieseň sa nachádza na ich albume coverov „Turning to Crime“, ktorý vyjde 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Z kapely WHITESNAKE odišiel basgitarista Michael Devin. „WHITESNAKE a basgitarista Michael Devin sa po spoločnom desaťročí rozhodli ísť odlišnými cestami. Všetci mu prajeme veľa úspechov v živote a vo všetkých jeho snahách. Okrem mnohých turné Michael uplatnil svoj talent na štúdiových albumoch „Forevermore“ „The Purple Album“ a „Flesh & Blood“. Úprimne mu ďakujeme za to, že bol súčasťou našej cesty a za všetky výnimočné dary, ktoré kapele WHITESNAKE priniesol,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení. Skupina si už nového basgitaristu zabezpečila a oznámený bude čoskoro.

Nová slovenská kapela RAWSONIC ponúka surový zvuk a melódie. Debutuje baladou „Before You Came“. K singlu natočili hudobníci realistický klip v spolupráci s Adriánom Jenčom zo spoločnosti Cube Art Pictures. Novinka je predzvesťou pripravovaného albumu, z ktorého postupne predstavia niekoľko singlov, kým vyjde oficiálne. RAWSONIC ponúkajú tvrdú gitarovú hudbu, melódie, hlboké tóny a hutný zvuk. Zakladateľom je spevák a gitarista Miky Murin, ktorého charakteristický hlboký hlas a prejav sú poznávacím znamením kapely, hutnú rytmiku dodávajú Michal Lorinc (bicie) a Michal Priester (basgitara) a gitarista Peter Jakab, ktorý spoločne so spevákom tvoria základy skladieb. Jakab má zároveň na starosti ich nahrávanie vo svojom štúdiu Sinus Records. – Tlačová správa