HYPOCRISY vyslali svoj nový album do vesmíru. HAMMERFALL dokončili nahrávanie ďalšej štúdiovky

HYPOCRISY a CYNIC s novými klipmi. DEATH ANGEL a IMPERIAL TRIUMPHANT zverejnili ukážky z nových živákov. HAMMERFALL dokončili ďalší album. Slováci EMPTY/HOLLOW nahrali nový song.

HYPOCRISY

Švédi HYPOCRISY majú zaujímavé prvenstvo. Muzikanti nový album „Worship“, ktorý vyšiel v piatok, vypustili do stratosféry, presnejšie do výšky 34,5 kilometra, a ide tak o prvý fyzický metalový nosič vyslaný do vesmíru. Okrem toho sa kapela okolo Petra Tägtgrena môže pochváliť ďalším videoklipom, ktorá je na titulnú pieseň „Worship“, o animáciu sa postaral Costin Chioreanu.

Kapela HAMMERFALL oznámila, že dokončila nový a zatiaľ nepomenovaný album. Hudba sa nahrávala v Castle Black Studios s producentom Fredrikom Nordströmom, na vokály dohliadal Jacob Hansen v jeho Hansen Studios v Dánsku. V stredu 1. decembra by mala skupina prezradiť ďalšie detaily.

Thrash metalisti DEATH ANGEL zverejnili ukážku z čerstvo vydaného živáku (CD/Blu-ray/Vinyl) „The Bastard Tracks“ v podobe skladby „Absence of Light“. Materiál sa nahrával 22. mája tohto roka v The Great American Music Hall v ich domovskom San Franciscu, pričom neskôr sa streamoval. Set obsahoval raritky a skladby, ktoré dovtedy naživo nezazneli.

Prog metalisti CYNIC sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku piesni „Diamond Light Body“ z horúcej novinky „Ascension Codes“.

Newyorskí avantgardisti IMPERIAL TRIUMPHANT vypustili do sveta ukážku zo živáku (Vinyl/Digital) „An Evening with Imperial Triumphant“ v podobe skladby „Chernobyl Blues“. Nahrávka vyšla 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records a ponúka záznam šiestich skladieb nahratých v legendárnom estrádnom divadle The Slipper Room v New Yorku, ako súčasť minuloročného live streamu s BEHEMOTH.

Slovenská kapela EMPTY/HOLLOW zverejnila nový song „Shattered“, ktorý uzatvára počiatočnú časť EP „Trilogy“. „Nová skladba sa zameriava viac na emočnú stránku poslucháča. Vyvoláva pocit úzkosti na začiatku, rýchlymi bicími a ťahavým vokálom. Iskierku nádeje na konečnej sekvencii piesne, ktorá bola ovplyvnená blackgaze umelcami ako napríklad DEAHEAVEN. Pomaly progresujúce akordy spojené s jemnou melódiou, zakončené zvýraznenou melódiou sú perfektným rozuzlením ako pre song, tak pre celé EP,“ uviedla skupina.